23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Ökat intresse för grovt bröd

En undersökning som Brödinstitutet låtit genomföra visar att svenskarna placerar grovt bröd i topp.

En majoritet hävdar att de äter mer grovt bröd i dag än för fem år sedan. Undersökningen visar att 94 procent av svenskarna äter bröd varje dag. och att surdegstrenden håller i sig och att vi äter allt mer butiksbakat. Var tredje svensk uppger att de äter mer surdegsbröd i dag jämfört med för fem år sedan och 28 procent att de äter mer butiksbakat bröd (oförpackat bröd).– Det är roligt att svenskarna föredrar grovt bröd i så stor utsträckning eftersom det har så positiva effekter på hälsan och är helt i linje med Livsmedelsverkets rekommendationer om att vi ska äta mer fullkorn, säger Ingemar Gröön, sakkunnig inom bröd, kost och hälsa på Brödinstitutet.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02