23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Vill stärka svenskt nötkött

Köttbranschen vill tillsammans med SLU stärka utvecklingen för svenskt nötkött. Satsningen kallas Tillväxt Nötkött.

Trots en stark efterfrågan på svenskt nötkött backar sektorn.

Lönsamheten i företagen är i många fall dålig på grund av låga

avräkningspriser, otillräckliga ersättningar för landskapsvårdande

insatser och höga produktionskostnader på gårdsnivå, skriver ATL.– Medel till svensk forskning och utveckling inom nötköttsproduktion står inte i proportion till behoven. Genom att kraftsamla via resurssamverkan och koordinering av aktiviteter vill Tillväxt Nötkött göra insatserna effektivare, säger Kerstin Svennersten-Sjaunja, dekanus vid Sverige lantbruksuniversitet, i en kommentar.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.062|instance-web02