23948sdkhjf

Ica i Skarpnäck började brinna på nyårsafton

Det blev en tråkig nyårsafton för en Ica-handlare i Skarpnäck, Stockholm. Efter vad polisen misstänker som nyårsfirande började entrén i butiken att brinna. Nu luktar hela lokalen brandrök.


Det var kring 22.30 på nyårsafton som personer i området hörde en smäll. Enligt polisens förundersökningsledare Anders Gartér är teorin att det är en nyårsraket som startat branden mellan cykelstället och ytterväggen, rapporterar StockholmDirekt. Hela det skadade sortimentet måste nu reas ut.

– Vi har arbetat dygnet runt med det här sedan det hände. Nu gäller det att sanera så att vi kan komma igång igen. Förhoppningsvis blir det redan under den här veckan, säger butiksägaren Jonas Blanck till StockholmDirekt.

Branden kunde släckas innan den nådde in i själva affären men hela lokalen luktar fortfarande rök. Skadorna täcks av försäkringen men Jonas Blanck är ändå orolig att kunderna handlar på andra ställen medan lokalerna saneras, och sedan stannar där framöver.

– Det här är såklart fruktansvärt tråkigt för alla, kunder och personal. Inte minst för oss som har det här som arbetsplats är det jobbigt. Nu kämpar vi alla för att komma på fötter, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063