23948sdkhjf

Ger matsvinnet till gymnasieelever

Samarbeta med ett UF-företag som gör vårrullar av butikens matsvinn? Varför inte, tänkte Ica Maxi Haninge när två gymnasieelever hörde av sig med idén.
Jirawan Sangthong och Felicia Magnusson går sista året på ekonomiprogrammet på Sjölins gymnasium på Södermalm i Stockholm. När det var dags för dem att starta ett UF-företag var valet av affärsidé enkel – de ville göra något åt matbutikernas matsvinn genom att helt enkelt göra vårrullar av det, skriver Stockholm Direkt .

Men de upptäckte att det var svårt att få matbutikerna de kontaktade med på tåget. Efter att ha fått nej från ett antal matbutiker fick de plötsligt napp på Ica Maxi i Haninge i Stockholm. Och av Ica Maxi-butikens kasserade råvaror gör nu företaget Crispy Thai UF mat som de lagar i ett hemkunskapskök. Hittills har företagsidén slagit väl ut – de portioner som tillverkats har sålt slut direkt.

– Jag kunde aldrig föreställa mig att matsvinnet var av den här omfattningen och att det skulle vara så svårt för butikerna att ge bort sådant som ändå ska slängas. Därför känns det bra om vi i vårat UF-företag kan göra någon liten skillnad i alla fall, säger Jirawan Sangthong till Stockholm Direkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11