23948sdkhjf

Ica i blåsvädret efter uttalande om ny matkasselösning

Ica har hamnat i blåsvädret efter ett uttalande i måndags om att den nya e-handelslösningen för matkassar "inte liknar något annat på marknaden just nu". Mathem ryter ifrån och förvirringen har varit stor om vad som egentligen gäller.
I en artikel på Di DiGital i måndags sa Icas affärsutvecklingschef Mats Munther att Ica ska presentera en ny e-handelslösning för matkassar som inte liknar något på marknaden just nu.

– Vi tittar på en lösning som gör att man kan klicka ned ett helt recept i varukorgen, sa Mats Munther, affärsutvecklingschef för Ica Sverige, till Di DiGital.

Många ögonbryn höjdes efter Icas uttalande då flera matkasseföretag, bland andra MatHem, redan har olika lösningar för färdiga recept. Vad som var speciellt med Icas satsning var då enligt Dagens Industri inte klart.

– Jag vet att vi har gjort det här i minst fem år så det är väldigt gammalt. Det är faktiskt lite pinsamt att ICA uttrycker sig så, säger Tomas Kull, VD på MatHem, till E-handel.se.

Enligt Breakit backade Icas presstalesperson Therese Lystedt under tisdagen från Mats Munthers uttalande. Hon menade då att citatet var "taget ur sitt sammanhang".

Men efter att Breakit publicerat en artikel om att Ica tar tillbaka sitt uttalande ändrade sig Ica igen. På tisdagskvällen var beskedet enligt Breakit att Therese Lystedt hade sagt fel, och att Ica står bakom allt som står i Di DiGitals artikel.

I ett svar från Icas presstjänst fick E-handel.se ett mail där Ica förklarar närmare:

"Att skapa en egen designad matkasse genom att själv klicka på hela recept är i sig ingen nyhet för branschen, men däremot är detta nytt för ICA.", skriver de enligt E-handel.se.

Läs mer: Ica slår hårt mot matkassarna
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.359