23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Grishals tog hem pris

Slaktarens hemlighet, en outnyttjad styckdetalj som förädlats, tog hem segern i Matverk Ångermanland 2017.

Slaktarens hemlighet är en tidigare outnyttjad styckdetalj av grishals som förädlas genom björkspånsrökning. Janne Johansson på Gården i Långsjön har fött upp grisen och Peter Eriksson på restaurang Linnea & Peter har tagit fram den nya produkten som används som rökt sidfläsk, alternativt pancetta, ett "lyxbacon".

Innovationstävlingen Matverk Ångermanland avgjordes på Box destilleri i Bjätrå med några av regionens främsta smak- och marknadsexperter i juryn. De skulle bedöma såväl tävlingsbidragens smak som marknadspotential. I tävlingen räcker det alltså inte med att produkten är god, den måste också ha potential att säljas i butiker eller till restaurang eller storkök. Även faktorer som koppling till regionen och miljöaspekter vägs in i bedömningen.

Den nationella finalen blir i Nyköping under Forum Nyköping i mars 2017.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.063|instance-web02