23948sdkhjf

Köttbranschen får statistikdatabas

En databas med statistik över nöt-, gris- och lammproduktions har tagits fram av flera intresseaktörer. Informationen är offentlig och kan användas av alla.

Statistikplattformen är en av åtgärdspunkterna i de nationella handlingsplanerna för gris, nöt och lamm.


En av åtgärderna i de nationella handlingsplanerna för gris, nöt och lamm är att utveckla statistikinsamlingen för ökad kunskap om hur marknaden fungerar och för att ge bättre grund för åtgärder hos såväl kommersiella som offentliga aktörer.


- Det är viktigt att snabbt kunna få en god överblick för att kunna ta beslut. Med den nya, samlade statistikdatabasen kan man vara säker på att dom siffror man får är aktuella, plus att det sparar en massa tid för de som behöver statistiken eftersom de bara behöver leta på ett ställe, inte som tidigare då man fick plocka lite här och där, säger Theres Strand, Svenska Köttföretagen.


Nu är åtgärden slutförd och den nya statistikplattformen innehåller en stor mängd aktuell data om gris, nöt och lammproduktion presenterat i ett användarvänligt power point-format med över 70 bilder. Plattformen uppdateras varje vecka och det finns siffror för import, export, avräkningspriser, slaktpriser, kvalitetsutfall, hur mycket som konsumeras och allt annat man som lantbrukare, konsument eller rådgivare behöver veta om köttproduktionen i Sverige.


Alla som vill är fria att använda statistiken och bilderna men uppmanas att källhänvisa.


Du hittar databasen här:


https://www.lrf.se/globalassets/dokument/om-lrf/branscher/lrf-kott/marknadsstatistik/2016/statistikplattform.pptx

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063