23948sdkhjf

Ica stoppar kött från bristfälligt slakteri

Ica Maxi Flygstaden i Halmstad stoppar alla leveranser från närliggande slakteriet Ginsten. Orsaken är att anläggningen fått ett vitesföreläggande på grund av stora brister.
Sedan i somras har halländska slakteriet Ginsten rapporterats sju gånger till länsstyrelsen för sin djurhantering. Det skriver SVT Nyheter Halland .

Bristerna ska bland annat ha gällt uppstallning och felhantering av bedövningsutrustning. När Livsmedelsverkets veterinär larmade i början av november ledde det till att länsstyrelsen införde slakteriförbud, enligt SVT Nyheter.

Ica Maxi Flygstaden brukar sälja slakteriets kött under varumärket JM Chark. Men i nuläget är försäljningen av kött från slakteriet stoppat.

– Vi har beslutat att inte ta in mer kött från det här slakteriet innan vi vet att de har åtgärdat de brister som länsstyrelsen skrivit om. Det är sorgligt eftersom vi gärna vill värna lokal köttproduktion. Många kunder frågar efter lokala produkter nu inför julen, säger Tommy Fransson, stormarknadens ägare, till SVT Nyheter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079