23948sdkhjf

Icabutik håller stängt på julafton

Ica Palmviken i Arvika har tagit det ovanliga steget att hålla stängt på julafton. Både Handelsanställdas förbund och medarbetarna hyllar initiativet.
Införandet av ledigt på julafton mottas positivt av både kunder och medarbetare.

– Kanon, det ska våra chefer ha en stor eloge för, säger Jytte Ollenberg, allt medan hon fyller på gurka i grönsaksdisken till Arvika Nyheter.
Även andra medarbetare är glada för att få spendera dagen med sina familjer.

Coop i Arvika, både butiken i Styckåsen och på Palmviken, har öppet på julafton. Lars Jansson, butikschef på Palmviken, säger dock till Arvika Nyheter att alla som begärt ledigt på julafton får det.

Britt-Inger Karlsson, butikschef på Styckåsen, säger att även där försöker man vara tillmötesgående mot personalen vad gäller ledigheter, särskilt mot de med små barn.

Stängningen får beröm av Fredrik Wimborn, central ombudsman på Handelsanställdas förbund.
– Det tillhör inte vanligheten, jag vill ge en eloge till butiken i Arvika, säger Wimborn, som tror att svenskarna skulle införskaffa sin mat ändå inför jul om alla matvarubutiker i Sverige följde Ica Arvikas exempel. Detta genom att handla på andra dagar.

Handelsanställdas förbunds mål är att butikerna i Sverige ska ha stängt på juldagen, nyårsdagen, påskdagen, midsommardagen och 1 maj.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078