23948sdkhjf

Fri Köpenskap får dansk ägare

Förlaget Mentor Communications som ger ut Fri Köpenskap är sålt till danska Nordiske Medier.
Nordiske Medier ingår i Nordjyske Medier, som är en av Danmarks största mediekoncerner. Nordiske Medier har 125 medarbetare i Danmark, Sverige och Norge, och utger 23 olika medier och branschportaler. Mentor Communications utger 23 olika branschtidningar och har 80 medarbetare i Stockholm och Hälsingborg.

Efter sammanslagningen sysselsätter Nordiske Medier cirka 100 medarbetare i Sverige, cirka 100 i Danmark och ytterligare fem medarbetare i Norge. Totalt driver och äger Nordiske Medier 50 digitala medier samt 30 printmedier, som skickas till 450 000 nyhetsbrevsmottagare och till motsvarande antal läsare av printmedierna.

– Mentor har under en längre tid varit till försäljning, och jag är mycket trygg med att överlåta det framtida ägarskapet till Nordiske Medier och verksamhetens moderbolag Nordjyske Medier. Det tecknar sig nu en spännande framtid för Mentor med tillförsel av Nordiske Mediers digitala kompetens samtidigt som kapitalbasen i Mentor förstärks, säger säljaren Mikael Heinig.

Han kommer att fortsätta som rådgivare i företaget och ingå i styrelsen, som dessutom kommer att bestå av Claus Hovge Andersen, kommersiell direktör i Nordjyske och Morten Petersen, verkställande direktör i Nordiske Medier.

Mentor Communications nuvarande CFO, David Hindfelt blir ny vd.

– Vi se fram emot att få Mentor med i koncernen. Mentor är mycket starka på print- och eventområdet, där de driver de ledande medierna inom ett stort antal branschområden. Det kan vi tillsammans bygga vidare på samtidigt som vi kan stärka Mentors digitala verksamhet, kommenterar Morten Petersen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078