23948sdkhjf

Netto får ny internationell chef

Den danska kedjan topprekryterar Michael Løve till posten som vice vd för Dansk Supermarked Group. Han kommer nu att ansvara för Nettos verksamhet i Sverige, Danmark, Tyskland och Polen.

Michael Løve går från jobbet som vd för den brittiska detaljhandelsföretaget B&Q till att nu inta posten som vice vd för Dansk Supermarked Group. Innan dess var Løve chef för Coops fem format i Danmark.

– Michaels meritlista talar för sig själv. Med den erfarenhet som han har lagt till sig med i Storbritannien de senaste åren så har jag inga tvivel på att han är rätt person att leva upp till våra ambitioner för Netto i de här länderna, säger Peter Bank vd på Dansk Supermarked Group i ett pressmeddelande.

Nettos mål är att de kommande åren uppdatera sitt koncept i Danmark, hålla fast i sin marknadsandel i Tyskland samt expandera i Polen och Sverige.

– Netto är den enda danska livsmedelshandel som har haft modet att etablera sig utomlands och lyckas med det. Samtidigt har Netto blivit marknadsledande i Danmark, säger Michael Løve i ett pressmeddelande.

Michael Løve kommer även att ingå i Dansk Supermarked Groups arbetsutskott och första dagen på jobbet beräknas börja den 1 september.

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08