23948sdkhjf

Nu är det slut för familjeföretaget

Familjen drev Ica Maxi i decennier – fram tills nu.

Ica Maxi i Karlskrona drevs som ett familjeföretag i flera decennier av familjen Svensson men när huvudägaren Peter Svensson gick bort i våras valde Ica att köpa ut familjen, som hellre ville fortsätta driva den i gemensam ägo, det skriver P4 Blekinge.

– Det är mycket känslor inblandade efter så många år. Det är en konstig och overklig situation, säger Helen Svensson, ett av syskonen och även delägare.

Vanligtvis brukar Ica vara positiva till generationsskifte eller ibland överlåtande till närstående, men avtalet gäller inte syskon, som i det här fallet.

– Avtalet reglerar inte syskon. I det här fallet fick handlarens äldre barn frågan om de ville ta över butiken och vi hade i så fall upprättat en utbildningsplan för dem men de avböjde detta. Därför blev det en öppen försäljning, säger Joakim Bohman, chef för affärsområden Ica Sverige till Blekinge Läns Tidning.

Ica lade ut butiken till försäljning i somras där alla sökande konkurrerade på samma premisser och då blev det istället Lars-Inge Melin, Maxihandlare i Olofström under 22 år, som fick ta över butiken.

– Det är jättetråkigt det som har hänt när familjen har drivit butiken så länge. Men vi vill också känna att vi följer de principer och regler som vi har och som vi har haft i avtalet med Peter, säger Bohman.

Lars-Inge Melin var en vän till Peter Svensson och hade även jobbat med honom under flera år.

– Det är fruktansvärt för hans familj och för alla som jobbat med honom. Det är mer speciellt att ta över efter någon som varit verksam så länge, säger han till Blekinge Läns Tidning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08