23948sdkhjf

Irländska storförvärvet lyfte Scandi Standard

Fågelinfluensan påverkar dock fortfarande resultatet för kycklingproducenten.

När Scandi Standard presenterade resultatet för sitt tredje kvartal såg siffrorna bättre ut än i Q2. Nettoomsättningen uppgick till 1 824,7 miljoner kronor, att jämföra med förra årets 1 569,9 miljoner kronor, en ökning med 16 procent.

Resultatet påverkades av förvärvet av Irlands största kycklingproducent Manor Farm i augusti i år, vilket bidrog med 165,8 miljoner kronor i omsättning, en ökning med 16 procent. Om Manor Farm räknas bort ökade nettoomsättningen med 6 procent vilket är något lägre än förra kvartalets 8 procent. Den ökningen tillskrivs Sverige, Danmark och Finland.

Rörelseresultatet för perioden ökade med 11 procent till 83,9 kronor, där Manor Farms stod för 10 miljoner kronor av den summan.

Fågelinfluensan hade en negativ påverkan med cirka 9 miljoner kronor på det justerade rörelseresultatet för Sverige, som även påverkades av en nedgång i marknaden till följd av uppmärksamheten kring campylobakter.

– Integrationen av Manor Farm fortgick planenligt. Det finns potential att uppnå effektiviseringar inom flera områden. Ett antal projekt har redan satts igång och flera förbättringsprojekt har identifierats, som nu kvalitetssäkras innan implementering, skriver vd och koncernchef Leif Bergvall Hansen i sin kommentar till rapporten.

– Vi kommer att vara försiktiga med investeringar under resten av året och prioriterar projekt avseende förädlade produkter och Irland. Åtgärderna för att ytterligare förbättra kassaflödet fortsätter och vi räknar med att se en minskning av rörelsekapitalet under kommande kvartal, tillägger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126