23948sdkhjf

Producenten bakom årets dagligvara gasell på nytt

Njie, tillsammans med bland andra bryggeriet Poppels, placerar sig på topp tio-listan över Västra Götalands läns snabbast växande företag.
Njie, som tidigare i år tilldelades priset Årets dagligvara för sin produkt Propud, kan efter Dagens industris årliga Gasellgala i Göteborg stoltsera med ytterligare två bedrifter.

Genom sin tillväxt på 842 procent (räknat över en mätperiod på fyra år) placerade man sig som det femte snabbast växande företaget i Västra Götalands län. Därtill blir man också ännu en gång utsedd till ett Gasellföretag.

Totalt lyckades 196 företag i länet nå kriterierna, vilket innebär en ökning för tredje året i rad. 2015 nådde 136 företag upp till kriterierna, medan 161 lyckades i fjol. Det får Västsvenska handelskammarens vd Johan Trouvé att slå på stora trumman.

– Göteborg är nog Europas hetaste tillväxtregion just nu. Om Stockholm nu har börjat kalla sig för the Capital of Scandinavia är det dags för oss att börja kalla oss för the Heart of Scandinavia, säger han till Dagens industri .

På sjundeplatsen över de snabbast växande företagen i regionen placerar sig bryggeriet Poppels, som grundades för bara fem år sedan. Under den tiden har man lyckats befästa sin position i både Systembolagets och dagligvarubutikers hyllor.

– Vi märker varje dag att Poppels utvecklas i ett rasande tempo. Men att vi faktiskt är det sjunde snabbast växande företaget i regionen hade vi inte riktigt förstått, säger Poppels vd Mats Wahlström i en kommentar.

I samband med att bryggeriet i september installerade tio nya jästankar för att öka produktionen, var det bland annat för att möta en hög efterfrågan på folkölen.

Kriterierna för att bli utsedda till ett Gasellföretag inkluderar bland annat att man har en omsättning över 10 miljoner kronor, att man är mer än tio anställda och att man ska ha minst fördubblat sin omsättning mellan första och senaste räkenskapsåret i undersökningsperioden.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078