23948sdkhjf

Coop lägger ner All världens mat

Stänger butiken efter 9 år – samtidigt som Pekås öppnar.

Det var för 9 år sedan som All världens mat I Karlsstad invigdes. Konceptet med en butik med inriktning på varor från Mellanöstern, Balkan och Sydostasien var helt nytt bland de stora kedjorna men nu lägger Coop Värmland ner butiken, det skriver Nya Wermlands-Tidningen.

– Vi ska inte hymla med att lönsamheten gått ner de senaste åren. Vi stod inför att göra en större satsning eller avveckla, säger Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson till nwt.

Anledningen till den dåliga lönsamheten uppges vara flera. Dels har konkurrensen i området ökat med åren med allt fler specialbutiker samtidigt som butiken haft problem med varuförsörjningen.

– Dessutom har de flesta större matbutiker, inte minst våra egna, ett mer globalt sortiment i dag, säger Klas Olsson till tidningen.

Nu kommer allt att gå snabbt, utförsäljning har redan påbörjats och butiken kommer att stänga om några veckor. Personalen har varslats och de fyra anställda som berörs kommer att erbjudas sysselsättning inom Coop Värmland under uppsägningstiden.

Detta sker samtidigt som Coop-butiken i närheten av All världens mat lägger ner för att sedan återuppstå som ett nytt Pekås.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078