23948sdkhjf

Handlaren kallar till krismöte

Hot, stölder och skadegörelse har fått Kumlabutiken att fyrdubbla vaktstyrkan.

Tjafs, bråk, skadegörelse och stölder har blivit vardag för personalen på Ica Maxi i Kumla, det skriver Nerikes Allehanda.

– I onsdags cyklade en tjej och en kille tre gånger fram och tillbaka genom butikens entréhall, mitt bland alla kunder. Sen parkerade de cyklarna i vårt kundcafé och slog sig ner och drack öl, helt ogenerat, det säger handlaren Gustav Johansson till tidningen.

Men det är inte det enda som skett då personalen även blivit utsatt för hot av gängen som framförallt består av ungdomar och unga vuxna.

– På kort tid har vi haft två olustiga hot mot anställda. De har jag polisanmält. Det är så klart inte bra att folk stjäl varor, men när personalen blir drabbad går det för långt. Du ska inte behöva gå och vara rädd på ditt jobb, säger Gustav Johansson.

Ett flertal andra incidenter med omfattande skadegörelse har också utspelat sig i butiken under den närmaste tiden.

Tidigare lade Gustav Johansson cirka 25 000 kronor i månade på väktare i butiken men efter den senaste tidens händelser har han fått öka styrkan och lägger nu ut ytterligare cirka 20 000 extra.

Butiken säger att de själva inte kan själva lösa situationen och har därför kallat till krismöte under fredagen med polisen och kommunen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094