23948sdkhjf

Coop vill expandera

Butiksnedläggningar - en naturlig del i kedjans strategi.

Coop har på kort tid meddelat att de ska lägga ner två Coop Forum, en i Burlöv och en i Norrköping. Samtidigt stod det även klart under onsdagen att en ny Stora Coop-butik kommer att byggas i Kristianstad. Enligt Christian Wijkström,vd för Coop Butiker & Stormarknader är den senaste tidens nedläggningar inget konstigt.

– För oss som jobbar med ett aktivt butiksnät som vi gör så kan man se både nyöppningar och stängningar så det borde nog ingå, säger han till Fri Köpenskap.

Kommer vi att sen en minskning av antalet butiker?

– Nej det tror jag inte, vi kommer snarare att se en ökning.

Enligt Christian Wijkström är den senaste tidens stora butiksskiften en del i kedjans aktiva strategi där varken Burlöv eller Ingelsta blivit ointressanta för Coop men där förändrade förhållanden gjort att behoven för butikerna har ändrats. Som exempel på hur förändringar lett till både nedläggningar och nyöppningar tar Christian Wijkström Kungsängen som ett exempel.

– I Kungsängen har vi gått från ett läge där vi funnits väldigt länge och som varit välkänt till ett nytt läge för att infrastruktur och bostäder flyttat på sig, och vi ser liknande tendenser på båda de här marknaderna, säger han.

Det känns som om de riktigt stora butiksytorna försvinner, stämmer det?

– Det beror på vad man menar med stora ytor. I och med formatbytet har vi inte längre samma behov av ytor som handlar om bygg och vi har inte behov av samma ytor för sällanköpshandel som vi hade en gång i tiden. Vi är intresserade av att finnas på platser med bra flöden och framtida flöden. Vi vill växa på våra marknader och det kanske kräver att vi behöver flytta på oss, säger Christian Wijkström.

Fri Köpenskap i intervju med Christian Wijkström om Coops framtid:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143