23948sdkhjf

God januari i restaurangbranschen

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Det blev en uppgång för restaurangförsäljningen i januari och mest ökade omsättningen i lunch- och kvällsrestauranger.

Restaurangomsättningen ökade preliminärt med 8,2 procent i januari 2018 jämfört med januari i fjol, enligt Restaurangindex.

Läs också: Restaurangerna äter upp dagligvaruhandeln

Mätt i försäljningsvolym låg ökningen med 4,6 procent under januari 2018 jämfört med samma månad föregående år. Störst uppgång noterades för lunch- och kvällsrestauranger med en ökning om 8,7 procent men majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiv utveckling av försäljningsvolymer under januari månad undantaget hotellens restaurangförsäljning som backade med 4,9 procent.

Näst efter lunch- och kvällsrestauranger utvecklades trafiknära restauranger med en uppgång 6,6 procent samt kaféer och konditorier som ökade med 4,6 procent i januari. Försäljningen inom kategorin snabbmatsrestauranger ligger i linje med januari föregående år, en ökning med 0,1 procent.

Dock ska ökningarna ses med försiktighet då det två föregående månadernas ökningar justerats ned.

Statistiken bygger på siffror som tas fram i samarbete med Visita, Dagligvaruleverantörernas Förbund, Svensk Cater och Statistiska centralbyrån.

Mer om: Restaurangindex
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica-handlaren köpte AIK:s första evighetskort

Krönika
Vinst att samarbeta med leverantörer

Energidryck kan komma att begränsas

Plus

Dagligvaruhandeln missar årligen hundratals miljoner kronor

Experten: Vilja och och kunskap saknas om nya kundgrupper

Så ska Ica starta e-handel i Baltikum

Nyhetsbrev

Plus

”Vi säljer varor från hela världen”

Arkiv
Plus

Matens framtid finns i Stockholm

”Lågpris större hot än Amazon”

Urban Deli vidgar samarbetet med Axfood

Plus

Mötet
Hon vässar ledarskapet ytterligare

Hållbarhetschefen på Ica om sitt MBA-stipendium.

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Han startar lokal näthandel

Axfood ökar ägandet i Urban Deli

Ökar från 50 till drygt 90 procent ägandeskap och fördjupar samarbetet.

Var femte handlare utsatt för hot

Så svarar handlarna i Trygghetsbarometern från Svensk Handel.

Handeln förväntas stå emot lågkonjunkturen

Coop dubbla finalister

Dole säljer i Sverige och Finland

Ica-butik stänger

Helautomatiska måltidslösningar

Dagabs nya färskvarulager får fokus på färdigt.

Alla gräver inte guld vid gränsen

Gottekungen.se lägger ned. Kunderna rasar: "Kända bland de flesta banker nu".

Frifräsare öppnar intill Ica i förorten

Mångkulturellt sortiment, e-handel och synergier med en järnaffär i fokus.

Ekologisk mat är sämre för klimatet

Postpanik på Coop

Ica ökar investeringarna

1 500 protesterar mot Ica-nedläggning

Axfoods nya grepp ska vässa e-handeln

Debatt
”Framtidssäkra med omnikanal – titta på Hema”

Nu står det klart: Amazons moln är i gång

Priserna fortsätter att dala

Ledare
Gott nytt logistikår 2019!

Easyfill i deal med Carrefour

Två toppar årets julöl

Chefen har ordet
”Bästa julklappen: en handlingskraftig regering”

På nytt jobb
Han ska tillbaks till butiken

På nytt jobb
Karin Brynell tillsätter ny vd på Metallkretsen

Så många vill köpa sin julskinka utan nitrit

Sänd till en kollega

0.193