23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Fri Köpenskap
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.
Kontakta oss för en företagslösning.

Fritt fram för dansk kyckling inför påsken

Från och med i dag behöver det inte längre tas salmonellaprover på kycklingkött som förs in i Sverige från Danmark.

Landets kontrollprogram för salmonella anses numera vara likvärdigt med Sveriges och Finlands enligt EU-kommissionens bedömning.

Kött av slaktkyckling behöver heller inte längre åtföljas av handelsdokument, uppger Livsmedelsverket.

Svenskt kycklingkött har under många år visat på rekordartad tillväxt; slaktvolymerna har under en lång period ökat med i snitt åtta procent årligen. Under 2016 var uppgången 8,4 procent, men Men i fjol ökade förbrukningen endast marginellt, enligt Jordbruksverkets statistik. 

Källa: Livsmedelsverket

BREAKING
{{ article.headline }}
0.125