23948sdkhjf

Arla planerar för växtbaserat

Vegetabiliska tillsatser i fokus när Arla planerar nytt, rapporterar ATL.
För bland andra Oatly är en växtbaserad, mjölkliknande dryck hela företagsidén, medan mejerier som Valio och Norrmejerier satsat på produktserier som inte innehåller mjölk alls. I flera av fallen handlar det delvis om att göra alternativ som passar en ökande vegantrend.

Nu tittar Arla på att lansera nya produkter där vegetabiliska tillsatser ska användas som ingredienser, rapporterar ATL .

– Jag kan bekräfta att vi planerar spännande produkter med vegetabiliska tillsatser för att möta de förändrade konsumenttrenderna, säger Cecilia Kocken, ansvarig för färskvaror på Arla Sverige, till ATL.

Däremot vill man ännu inte berätta om produkterna också kommer att vara baserade på mjölk eller inte.

Fram till 2016 ägde man juiceföretaget Rynkeby, som senare såldes till tyska Eckes-Granini Group. Just Rynkeby och juicen pekar Arla Sveriges vd Patrik Hansson ut som ett bra exempel på att koncernen kan dra nytta av andra produkter än mjölk.

– Man ska ju inte utesluta att Arla skulle kunna sälja andra drycker än mjölk, säger Patrik Hansson till ATL, och påpekar samtidigt att man dock måste balansera det mot att få ut så mycket som möjligt för den mjölk som deras ägare levererar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125