23948sdkhjf

Originalbagarn och Polarbröd är överens

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Affären i hamn – EMV-producenten köper ett av Polarbröds tre bagerier och ökar därmed kapaciteten med 30 procent.

I förra veckan gick Polarbröd och Originalbagarn ut med beskedet att en affär parterna emellan var nära förestående, något Food Supply pratade med Originalbagarns vd Rolf Hagen Norling om.

Affären genomfördes till slut under måndagen, vilket innebär att Originalbagarn förvärvar Polarbröds industribageri i Omne.

Samtidigt tecknas också ett långsiktigt leveransavtal: Omnebageriet, som efter köpet nu heter Originalbagarn Höga Kusten och blir koncernens näst största, kommer framöver att fungera som en underleverantör till Polarbröd.

Läs också: Originalbagarn i nytt storavtal

Bakgrunden till varför Originalbagarn köper bageriet ligger främst i att man vill stå emot konkurrens från utlandet.

I och med förvärvet strukturerar man också om produktionen – framöver kommer bolagets tre bagerier specialisera sig på olika områden. Bageriet i Växjö ska nu fokusera på limpor, i Nynäshamn riktar man in sig på kaffebröd och hos nyförvärvet kommer portionsbröd och förjästa degämnen vara huvudspåret.

Läs också: Originalbagarn i konkurs efter extremsommaren

– Vi är övertygade om att konkurrensen från inhemska och utländska aktörer kräver att vi förstärker vår profil inom varje produktområde och förvärvet av bageriet i Omne har stor betydelse i det arbetet, säger Originalbagarns vd Rolf Hagen Norling.

Förvärvet innebär också att man ökar den totala produktionskapaciteten med omkring 30 procent.

Anledningen till att Polarbröd säljer bageriet ligger främst i att det varit under press, både gällande beläggning och lönsamhet. Istället satsar man nu vidare på sina två kvarvarande, större bagerier i Älvsbyn och Bredbyn.

Genom försäljningen kunde man också se till att personalstyrkan med drygt 30 anställda fortsatt kan arbeta kvar, säger Polarbröds vd Anders E Johansson.
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Årets matbluff – alla finalisterna

Palmolja i det svenska smöret och äppelbas i grönsaksjuicen. 120 nomineringar har blivit fem finalister: ”Här har man verkligen lurat kunderna”.

Systemet med returlådor sprids

Nu öppnar Matpiraten 2.0

Fazer satsar 400 miljoner i ny produktionsenhet

Amazon letar butikslokaler

Ica Fastigheter rekryterar

Nyhetsbrev

På nytt jobb
Algföretaget rekryterar för expansion

Arkiv

Ica Kvantum lägger ned posten

På nytt jobb
Chefsskifte på Duni

Bergendahls minskade svinnet 2018

Atria åtalas efter dödsfall

Stabila priser under julen

På nytt jobb
Anna-Karin Hatt ny vd på LRF

Ökade omsättningen med 47 procent

Nu satsar handlarna i Likenäs på att rusta butiken.

Ica Supermarket lägger ned

Stockholmsbutiken lägger ned på grund av dålig lönsamhet. Fastighetsägaren letar ny aktör.

Whyred och Hope tar vd från Axel Johnson

Nyhléns Hugosons köper norrländsk klassiker

Nettos ägare vill köpa BR

Avbröt utförsäljningen - nu pågår förhandlingar.

Krönika
”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

De vann oxfilékriget

Regeringsfrågan tros vara klar

Ny CFO på Scandi Standard

På nytt jobb
Han lämnar Cloetta

Stålbadet över – Apohem igång

Anrika Sears bjuds ut på auktion

Här slutar butiken med direktreklam

Vad hände med nyheterna?

Butiksentré bortsprängd i Malmö

Ica slutade på topp

Costco ryktas till Sverige

Digitala butiker ska utmana Amazon

Listar Stockholms ”bästa” matbutiker

Klartecken för gratis utbildning

På nytt jobb
Livsmedelsföretagen med ny chef

Lågt transfett kan bli lag

På nytt jobb
Ny regionchef på City Gross

Sänd till en kollega

0.134