23948sdkhjf

Efter Ica – Handplockade matentreprenörer

Nu är ett nytt koncept klart för NK Saluhall som nu byggs om och välkomnar enskilda matentreprenörer. Varuhuset ska skapa ”gastromisk hub”.

13 maj stänger NK Saluhall i Stockholm i nuvarande form och Ica lämnar som tidigare aviserat varuhuset.

Hela saluhallen byggs då om och ska i framöver välkomna ett flertal matentreprenörer inom kött, fisk, ost, vegetariskt, bröd och choklad. Därtill kommer det också att finnas en avdelning med baslivsmedel. Exakt vilka matentreprenörerna blir kommuniceras innan sommaren men i ett pressmeddelande uppger NK att några avtalen är signerade och fler ska vara på gång.

 - Vi vill skapa en gastronomisk hub i city där NK:s kunder kan hitta inspiration till både vardag och fest, där de får de bästa råvarorna och rådgivning från några av de vassaste experterna inom mat. När vi samtidigt adderar fler mat- och dryckesserveringar blir NK Saluhall en ny härlig mötesplats för Stockholms matentusiaster, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Förutom försäljning av livsmedel ska vissa aktörer även erbjuda provsmakningar och lättare måltider. När saluhallen öppnar i ny skrud är inte helt klart men målet är att öppna inom 6 till 9 månader.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172