23948sdkhjf

Svensk satsning på 200 obemannade butiker

Nystartade företaget Lifvs Scandinavia ska etablera 200 obemannade butiker i hela Sverige med start i sommar.

Först ut är några butiker i MellanSverige som ska öppnas till sommaren enligt uppgift till nyhetsbrevet Agfo Weekly. Hanteringen för leveranser, påfyllning och städning av butikerna är klart med en butiksansvarig ansvarar för fem butiker. Kunderna får ladda ner en app för att öppna dörren och genomföra sina köp i butiken. Varorna skannas i mobilen och kostnaden dras från kortet som är kopplat till mobilen. Butikerna kommer att vara cirka 30 kvadratmeter och ha ett bassortiment.

Enligt Bea Garcia är inte syftet att konkurrera med befintliga småbutiker, utan butikerna ska etableras där det inte finns en befintlig närbutik och i framtiden hoppas företaget på att kunna sälja mer lokalproducerat och ekologiskt i butiken. Bakom satsningen finns Bea Garcia, vd för Lifvs Scandinavia som startar verksamheten med fyra andra initiativtagare.

Flera aktörer satsar på obemannade butiker, Fri Köpenskap har tidigare skrivit om Robert Ilijason som startade obemannad butik i Viken liksom svenska Wheelys som öppnat obemannad butik i Shanghai liksom det mest kända exemplet, Amazon Go.

https://www.fri-kopenskap.se/article/view/384571/teknisk_fralsare_loser_lanthandelns_problem

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094