23948sdkhjf

Ny nod för life science och livsmedel

| Av Boel Jönsson | Tipsa redaktionen

Ett nytt partnerskap mellan tre inkubatorer och GU Ventures ska underlätta innovationer i gränslandet mellan life science och livsmedel.

Det är SmiLe Incubator, Medeon Science Park & Incubator, Krinova Incubator & Science Park och GU Ventures som bildat Food, health & life science innovation node.

Läs också: Svidande kritik mot livsmedelsjättarna

Målet är innovationer som förenklar vardagen för kroniskt sjuka.

Inledningsvis ska man arbeta med att definiera utmaningar som diabetiker möter i vardagen.

"Framtidens hälso- och sjukvård kommer att bli mer preventiv och individanpassad. För att Sverige ska kunna driva utvecklingen och behålla sin tätposition inom life science krävs gränsöverskridande samarbeten mellan olika discipliner. Det skapar möjligheter för helt nya typer av behandlingar, vårdformer och hälsofrämjande åtgärder", säger Ebba Fåhraeus, vd för SmiLe Incubator i Lund i ett pressmeddelande.

"Många av samhällets offentliga och privata verksamheter är organiserade i stuprörsstrukturer, vilket försvårar samverkan. Partnerskapet ska ta fram en modell för samarbete mellan life science- och livsmedelsinkubatorer som underlättar utvecklingsprojekt där man kan bjuda in företag och forskare."

"Kosten har ju som bekant en stor inverkan på vår hälsa. Det finns stor potential att jobba med innovationsprojekt i gränslandet mellan livsmedel och life science", kommenterar Charlotte Lorentz Hjorth, vd Krinova Incubator & Science Park.

Food, health & life science innovation node är en del i projektet Foodinova som Krinova driver tillsammans med Inkubera och ett 20-tal projektpartners.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Tvisten i Rosengård över – Interfoods butik har öppnat

Uppgörelse nådd mellan Bergendahls och Trianon.

Första böjbara träsugröret snart i handeln

Cloetta: Inget stort volymtapp trots prishöjningar

Videointervju: Viktigt ta hand om talangerna som rekryteras

På nytt jobb
Chefskarusell i föreningarna – han tar över Coop Oskarshamn

Axfoods e-handelslyft

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Sommarklippet – halva priset på Fri Köpenskap!

Arkiv

Kaffe och potatis höll nere matpriserna

Forskare grottar i butikssvinn på kunskapsfestival

Greenfood köper finsk verksamhet

{Auto_mat}en blir större – och öppnas på 15 nya platser

Så ska Edvin Johansson ta det personallösa konceptet vidare.

1

De vill göra allt pantbart via app – börjar med Yes diskmedel

Handeln rasar – regeringen vill förbjuda mer plast

"Symbolfrågor utan praktisk påverkan".

Ica Maxi vinnare i juni

Nu är han ensam ägare till Gekås

Coop bygger ny butik – öppnar 2021

Regeringen sätter mål för matsvinnet

Willys kräver övergångsställe från Ica Maxi

Vill bygga 168 bostäder vid Willys

Hon är moderator för Retaildagen

Per Strömberg om jobben, marknadsandelar och e-handel

Ska halvera svinnet från 1,65 procent och tror att e-handeln ligger på tio procent 2025.

På nytt jobb
Hon blir ny vd för Coop Mitt

Anders Stakes efterträdare hämtas från ÖoB.

Ica Sveriges marknadsdirektör lämnar – de ersätter

Nu bunkrar köpare gula ärtor

Tomt på ärtor i frysdiskarna

Färska ägg levererade till dörren

På nytt jobb
Coop utser ny Netto-vd

Handlare rasar – i dag införs rökförbudet

Färdiga fyndlådor mot svinn

De ska placera Coop på den digitala kartan

1

Ica och Hemtex lanserar varumärke för dagligvarukunder

På nytt jobb
Dagligvaruprofil ny vd på Ewerman

På nytt jobb
Maria Smith går från Ica till Axfoundation

På nytt jobb
Svensk Glasåtervinning får ny vd

Ica tecknar storavtal med Coor

Han blir Icagruppens nya chefsstrateg

Livsmedelsgrossist märkte fel – får betala 100 000

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.307