23948sdkhjf

Ica blir också Min Doktor

”Min Doktor” planerar för en snabb expansion av antalet drop-in-kliniker, som primärt kommer att ligga i anslutning till Ica-butiker.

Minutkliniken, som är en del av Apotek Hjärtat, har sedan tidigare erbjudit sina kunder hjälp med enklare vårdärenden och vaccinationer i anslutning till ett antal apotek och ICA-butiker. Nu blir Minutkliniken en del av Min Doktor, som är en av Sveriges största aktörer inom digitala primärvårdstjänster.

Min Doktor kommer att ägas till 42 procent av Apotek Hjärtat och 58 procent av övriga ägare, bland annat EQT Ventures Fund. Slutförande av affären kan genomföras först efter Konkurrensverkets godkännande vilket förväntas ske under oktober 2018.

Ica Gruppens investering i Min Doktor består av bidrag samt ett kontant kapitaltillskott på 335 miljoner kronor samt, inklusive Minutklinikens verksamhet, som värderas till 225 miljoner kronor. Kapitaltillskottet ska täcka de kommande årens kapitalbehov, skriver Ica i ett pressmeddelande.

– Min Doktor är en seriös och innovativ vårdgivare och vi ser fram emot att tillsammans utveckla framtidens primärvård. Vårt mål är att göra det enklare för människor att få vård och på så vis vara med och förbättra folkhälsan, säger Anders Nyberg, vd på Apotek Hjärtat.

– Minutkliniken har på kort tid blivit framgångsrikt. Kunderna uppskattar att kunna uträtta vårdärenden under exempelvis helger och kvällar och utan att behöva boka tid. Med den här affären kan vi göra vårdtjänster ännu mer tillgängliga oavsett om man vill få hjälp med vårdärenden via mobilen eller där man handlar, säger Per Strömberg, vd för Ica Gruppen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156