23948sdkhjf

Willys rör om i storstadsgrytan

Slår upp dörrarna på Södermalm i Stockholm - ett minst sagt unikt läge för Axfoods ånglok.

I Mariahallen på söder tar Willys vid där Hemköp misslyckades.

– Det här är ett av Stockholms mest klassiska lägen. Jättespännande område där vi når kunder som kanske inte normalt handlar hos Willys. Det märks tydligt på antalet kunder som vill gå med i kundklubben, berättar butikschefen Stefan Holmkvist till Fri Köpenskap.

Och att Willys kommer att röra om i grytan är han väldigt övertygad om. Två Coop-butiker i mellanformatet och en Ica Supermarket blir närmaste konkurrenter.

– Jag har snokat runt lite och kan konstatera att vi står oss väldigt väl. Vi kommer att sätta en helt annan prisnivå i området, säger han.

Hur kommer ni att bemötas av konkurrenterna då?
– Kundryktena säger att Ica-handlaren har tänkt haka på i prisjakten. Men vi får se vad som händer.

Storleken, läget och planlösningen är inte förenligt med det vanliga Willys-formatet så butiken har tvingats kompromissa.

– Lokalen kräver en hel del speciallösningar. Det här är till exempel första gången som en Willys-butik byggs i tre plan, säger Johanna Eurén, pressansvarig.

På ovanvåningen huserar kolonial och i källaren finns ett av Stockholms största postombud. Vegetariskt får en framskjuten roll och lunchgästerna vårdas ömt med breddade måltidslösningar och 15 snabbkassor.

– Det är mycket singelhushåll och arbetsplatser i området så färdigmat och andra måltidslösningar blir ett tydligt fokus. Dessutom är Södermalm kanske landets mest utpräglade vego-område så där har vi satsat stort, berättar Stefan Holmkvist.

Det vegetariska får också draghjälp av det nya konceptet Willys 4.0. Stora pilar utmärker de vegetariska sektionerna.

– ”Vego för alla” har vi fått med liksom den nya butikskommunikationen. Men på grund av de speciella förutsättningarna i lokalen har vi inte kunnat ta med alla delar i 4.0-konceptet, berättar Johanna Eurén.

Läs mer: Här förklarar Pär Bygdeson varför lågpris närmar sig City.

Willys Södermalm

Antal kassor: 15 självskanningskassor och 3 manuella.
Öppettider: 8.00-22.00 alla dagar.
Säljyta: 2 000 kvadratmeter.
Antal anställda: 55 varav cirka 20 heltid.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093