23948sdkhjf

Här strålar världens mattrender samman

| Av Joachim Björk | Tipsa redaktionen

Rapport från en av världens största matmässor i Paris.

Med över 7 200 utställare och 310 000 besökare som vimlade i åtta mässhallar i det gigantiska mässområdet på Paris-Nord Villepinte, är SIAL Paris en av världens största matmässor.

Läs också: Titta in i framtiden

Tyngdpunkten ligger på stora nationella paviljonger där livsmedelsproducenter från hela världen tävlade om mässbesökarnas uppmärksamhet, men tonvikten ligger på innovation, nyheter och trender.

Mässan har ett eget framtidslaboratorium där besökarna bland annat kunde prova att arbeta i ett kök med hjälp av vr-utrustning. Där fick också upstart-företag från olika länder tillfälle att pitcha sina innovationer. Ett av dem var svenska The Edibles som fick en liten stund i rampljuset för sina ätbara sugrör, i konkurrens med spanska Sorbos som har en liknande produkt.

Förutom de ordinarie scenerna och seminarierna fanns och en hel avdelning för ”Alter’Native Food”, med en egen scen och forum som drog mängder av intresserade mässbesökare.

Inte bara i alternativavdelningen, utan i hela mässan trendade nyckelord som ”healthy”, ”organic”, ”raw”, ”clean” och ”vegan”. Nästan alla utställare, utom de mest traditionella, tävlade om vem som kunde klämma in flest trendord i sina montrar.
Protein är och också hett, och alternativa proteinkällor som insekter och syrsor, börjar ta plats. Men det gick också att utläsa trender mot till exempel mer enkelhet. Bekvämlighet för konsumenterna kommer att vara viktigt framöver, och kreativa sätt att paketera och servera färdiga måltidslösningar kommer mer och mer.

Mer om: SIAL
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

På nytt jobb
Två nya namn till Lantmännen

Butiker rustar upp Barnens ö

Ica-butiker i samarbete efter stormen Alfrida.

Plus

Chefsintervjun
”Vi är motorn, hjärtat, i Axfoodkoncernen”

Stor intervju med Dagabs vd Nicholas Pettersson.

Rikspolischefen i samtal med handeln

Starkt år för skyltföretaget

Nyhetsbrev

Chefen har ordet
Det är skarpt läge nu

Arkiv

Lidl vill fördubbla – i Danmark

Vertikal grönsaksodlare i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Största inköpen görs hos City Gross

Plus

Dagligvarugalan
Tipsen i charken: Griskind eller orm? Ica City löser biffen

Krönika
Checklista för att få rätt personal

Mat.se växlar upp med ny veganbutik

Ica är grönast - går om Coop

Det ser mörkt ut för Sainsbury's fusion

1

Coops ultimatum: Tillgänglighet eller nedläggning

Här finns Årets apotek

Kraftigt bakslag för Lidl: ”Trafikverket stryper kundtillförseln”

Coops kunder skänkte 330 000 träd

Scandi Standard såg minskad vinst

Coop Varberg bygger ut

På nytt jobb
Norskt styrelseproffs till Pricer

Arla vände från svagt första kvartal

På nytt jobb
Nya namn i Icas styrelse

På nytt jobb
Ica-chef går till Epicenter

Ica drar sig ur ytterligare en mässa

Livsmedelsbranschen växer snabbast på nätet

Här kan Coop få konkurrens av Ica

Billigare mat i januari

Så ska Coop Norge automatiseras

Hård smäll när kommunen tvingar äldre att handla i centrum

Chefen har ordet
Så tog vi oss genom skärselden

Ledare
Fri Köpenskap ökar snabbt – Tack för förtroendet

På nytt jobb
Han blir ny finanschef på Ica-handlarnas Förbund

De kan vinna Icas entreprenörspris

Så mycket ökade försäljningen i januari

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.168