23948sdkhjf

Ny Matrebell där Coop gav upp

Namntunga handlare etablerar ny butik. ”Vi vilar inte på hanen”.

Matpiraten i Katrineholm har varit en framgångssaga. Patrik Wirlén, före detta kedjechef på Coop Extra och Mio Svahn, tidigare distrikschef på Coop har ökat försäljningen starkt. 

Nu är tiden mogen att expandera verksamheten.

– Vi har letat efter det rätta läget som uppfyller våra krav. Bra lokal i rätt område och en storlek som passar vårt koncept, säger Patrik Wirlén, handlare till Fri Köpenskap.

Den nya butiken öppnar i Hallstahammar i samma lokal som Coop Extra lades ned den 28 oktober i år.

– Vi kan inte säga exakt när vi kommer att öppna men vi tror att det blir någon gång i början av nästa år, konstaterar Patrik Wirlén.

Butiken får en säljyta på 2 200 kvadratmeter och butikschef blir Sebastian Christensen som tidigare varit butikschef på Coop Triangeln i Eskilstuna.

– Det känns helt fantastiskt och mycket inspirerande. Vi kommer att börja med ett 30-tal anställda. Rekryteringsprocessen är i gång, berättar han.

Matpiraten i Katrineholm jobbar mycket med lokala leverantörer.
Foto: Matpiratens Facebooksida.

Butiken får liksom sin föregångare namnet Matpiraten. En fullsortimentsbutik inom Matrebellerna med stor frihet när det gäller klippvaror och externa leverantörer.

Blir det något särskilt fokus i den nya butiken?

– Vi kommer aktivt att kontakta de potentiella gästerna och se vad marknaden efterfrågar. En modell som fungerat bra tidigare, konstaterar Mio Svahn.

Ett par år efter starten så har ni öppnat er andra butik. När kommer den tredje?

– Vi får se. Vi ska inte sticka under stolen med att vi har en hel del kontakt med fastighetsägare och byggherrar. Vi är ständigt på jakt efter lägen och om det skulle dyka upp ett kanonläge i kväll så vilar vi inte på hanen. Det är lite så vi jobbar, konstaterar Patrik Wirlén.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156