23948sdkhjf

Maxis pilotprojekt håller koll på skräpet

Återvinning med digitala skärmar hos Ica-butiken.

Förpacknings- och Tidninginsamlingen, FTI, testar nu en interaktiv skärm vid återvinningsstationen vid Ica Maxi Nacka.

På den digitala skärmen visas hur mycket som har lämnats till återvinning, vilka material som återvinns mest. På skärmen är det också möjligt att anmäla fulla kärl eller om stationen är i behov av städning.

– Vi vill öka dialogen med återvinnare och förenkla för dem att komma med synpunkter. Vi vet att rena och snygga återvinningsstationer är viktigt för att konsumenter ska återvinna mer. Med den här skärmen kan vi också ge återkoppling om hur mycket som återvinns och öka förståelsen om den egna insatsen i ett större sammanhang, säger Veronica Foberg Gustafsson, kommunikationschef på FTI i ett pressmeddelande.

Under 2017 lämnade Nackaborna i genomsnitt in 53,9 kg material till återvinning per person. Genomsnittet i Sverige låg under 2017 på 64,1 kg per person. Ambitionen är nu att öka mängden förpackningar och tidningar som lämnas till återvinning.

Enligt en studie som United Minds gjort på uppdrag av FTI vill återvinnare få mer återkoppling om sitt bidrag. Det ska FTIs digitala återvinningsstation hjälpa till med genom att visa lokal statistik och information om mängden förpackningar och tidningar som lämnas till återvinning.

JOACHIM BJÖRK

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079