23948sdkhjf

Matrebell inviger ”ny” butik

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Ombyggnationen har pågått sedan i påsk. ”Kostade lika mycket som att bygga nytt.”

Landsbygdsbutikerna har det generellt tufft men Bonum Matmarknad i Gråbo utanför Göteborg har tuffat på med fina omsättningsökningar de senaste tio åren. På lördag öppnar butiken, som är en del av Matrebellerna, i en helt ny form.

Läs också: Matrebellerna avslutade året starkt

– Vi har byggt om hela butiken i etapper sedan i påsk så det blir riktigt härligt att äntligen vara klar. Det tar på krafterna, säger handlaren Svante Kedner, som driver butiken tillsammans med syskonen Anders och Kristina Kedner.

Frukt och grönt-avdelningen får breda ut sig efter att butiken förvärvat frisörssallongens gamla lokaler och plockat bort väggen mellan.

Förutom en totalförändring i färg och form har butiken har breddats till omkring 2 000 kvadratmeter säljyta. Frukt och grönt-avdelningen har nästan dubblerats och antalet kylmeter har ökats med omkring 30 procent. Även det frysta sortimentet har fått mer plats.

– Den vegetariska trenden har exploderat vilket märks på det frysta sortimentet. Leverantörerna har lanserat breda batterier med vegetariska substitutvaror vilket märks i försäljningen, säger Svante Kedner till Fri Köpenskap.

Men det är inte bara det vegetariska sortimentet som får ökat fokus. Hela delikatesslinan har fått sig ett ansiktslyftning och dessutom kompletterats den med en ny manuell köttavdelning. Ett nytt skåp för att hängmöra kött är en av nyheterna.

Läs också: Här kan Coop få konkurrens av Ica

– Förhoppningen är att skapa en mysig saluhallskänsla, konstaterar Anders Kedner som också hyllar butikens nya restaurangkök där hemlagade rätter ligger i fokus.

Vad blir nästa steg? Vill ni öppna fler butiker?

– Just nu vill vi låta det här sätta sig men absolut. Om det dyker upp ett läge som faller oss i smaken så är det mycket möjligt att vi tar den chansen.

Fryst och färdiglagat är områden som växer snabbt. 

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

På nytt jobb
Två nya namn till Lantmännen

Butiker rustar upp Barnens ö

Ica-butiker i samarbete efter stormen Alfrida.

Plus

Chefsintervjun
”Vi är motorn, hjärtat, i Axfoodkoncernen”

Stor intervju med Dagabs vd Nicholas Pettersson.

Rikspolischefen i samtal med handeln

Starkt år för skyltföretaget

Nyhetsbrev

Chefen har ordet
Det är skarpt läge nu

Arkiv

Lidl vill fördubbla – i Danmark

Vertikal grönsaksodlare i konkurs

Slut på pengar för vertikalodlingsföretaget.

Största inköpen görs hos City Gross

Plus

Dagligvarugalan
Tipsen i charken: Griskind eller orm? Ica City löser biffen

Krönika
Checklista för att få rätt personal

Mat.se växlar upp med ny veganbutik

Ica är grönast - går om Coop

Det ser mörkt ut för Sainsbury's fusion

1

Coops ultimatum: Tillgänglighet eller nedläggning

Här finns Årets apotek

Kraftigt bakslag för Lidl: ”Trafikverket stryper kundtillförseln”

Coops kunder skänkte 330 000 träd

Scandi Standard såg minskad vinst

Coop Varberg bygger ut

På nytt jobb
Norskt styrelseproffs till Pricer

Arla vände från svagt första kvartal

På nytt jobb
Nya namn i Icas styrelse

På nytt jobb
Ica-chef går till Epicenter

Ica drar sig ur ytterligare en mässa

Livsmedelsbranschen växer snabbast på nätet

Här kan Coop få konkurrens av Ica

Billigare mat i januari

Så ska Coop Norge automatiseras

Hård smäll när kommunen tvingar äldre att handla i centrum

Chefen har ordet
Så tog vi oss genom skärselden

Ledare
Fri Köpenskap ökar snabbt – Tack för förtroendet

På nytt jobb
Han blir ny finanschef på Ica-handlarnas Förbund

De kan vinna Icas entreprenörspris

Så mycket ökade försäljningen i januari

Gotlandsbageri återuppstår – i Coops regi

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145