23948sdkhjf

Ica-handlare misshandlades blodig

Efter bråk i postavdelningen. Kvinnan skrek i flera minuter och försökte trigga fram reaktioner på film innan hon tröttnade och klippte till: ”Jag stapplade baklänges”.

Anders Waller, handlare på Ica Alen i Söderhamn centrum blev i fredags misshandlad i butiken. Allt startade i post-avdelningen, vilket Helahälsingland var först med att berätta.

Tre personer plockade ur sina paket på plats och sparkade in kartongerna bakom kassan till min personal, berättar Anders Waller för Fri Köpenskap.

När en av de anställda försökte ge tillbaka kartongerna och påtala att de inte kunde lämna skräpet i avdelningen blev hon slagen i ryggen.

Hon kom in till mig på kontoret och var skärrad och upprörd. Samtidigt hade de tre personerna gått in till charken och sagt att de ville prata med chefen.

När Anders Waller kom ned till charken stod två personer och filmade. Den tredje, en kvinna, var mycket upprörd.

De ville få mig att säga att vi särbehandlade dem. Att vi gjorde skillnad på folk och folk. Hon stod och skrek åt mig i flera minuter och kallade mig för ”jävla smuts”.

Till slut tröttnade han och försökte avvisa personerna från butiken. I höjd med kassan vänder sig kvinnan plötsligt och slår till honom i ansiktet.

Det var en rejäl propp. Jag stapplade baklänges och tvingades ta stöd mot glassboxarna.

Anders Waller vittnar om hur stämningen i butiken blivit allt mer hotfull de senaste två åren. Tjuvar kommer in och bara hämtar kött, och under senkvällarna dyker ungdomsgängen upp.

En sådan här händelse hade aldrig hänt för fem år sedan. Våldet blir allt råare och ordväxlingen grövre. Dessutom är det alltid någon kompis som står och filmar.

I det här fallet kan filmandet däremot slå tillbaka. Polisen lyckades nämligen gripa personerna.

Jag sa åt poliserna direkt att de skulle konfiskera telefonerna. Dessutom har vi övervakningskameror som fick med hela händelseförloppet.

Är det en slump att bråket ursprungligen uppstår i postavdelningen?

Just i det här fallet är det nog det men generellt så är posthanteringen ett stort problem i butiken. Det uppstår ofta diskussioner och dispyter med personer på grund av glömd legitimation eller att paketen beställts i någon annans namn.

Kommer ni att säga upp hanteringen?

Till slut valde vi att förlänga avtalet men vi vet inte hur vi ska göra nästa år. Egentligen innebär posthanteringen bara problem men de drar ju fortfarande några kunder och man är ju lite orolig vart de ska ta vägen annars.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078