23948sdkhjf

Han går in i Arlas direktion

Europachef ska avlasta koncernchef Peder Tuborgh.

Arla Foods har meddelat att Europachef Peter Giørtz-Carlsen ska ingå i koncernens direktion.

– Traditionellt sett har den högsta chefen haft en direktion att dela en del av de många uppgifterna med. Sedan Povl Krogsgaard, tidigare vice koncernchef och chef för Supply Chain, slutade för drygt ett år sedan har inte Arla haft den typen av direktion, säger Arla Foods styrelseordförande, Jan Toft Nørgaard i en kommentar.

Peter Giørtz-Carlsen började på Arla Foods strategiavdelning 2003. Därefter var han ansvarig för två av Arlas marknader, först Danmark och sedan Storbritannien, innan han utsågs till ansvarig för Arla Europa 2016.

– Vi har en ambitiös tillväxtagenda utanför Europa, planerar flera stora initiativ som kommer göra vår produktion mer hållbar, och på samma gång möter vi utmaningar i Europa, som Brexit. Därför är jag glad över att styrelsen och jag kan återetablera en direktion med två personer, som kan dela några av de uppgifter som enbart kan hanteras här. Jag ser fram mot att arbeta med Peter i den nya rollen, när vi tillsammans med styrelsen tar itu med de många strategiska möjligheter och utmaningar som finns i den här snabbrörliga globala livsmedelsbranschen, säger Arla Foods koncernchef Peder Tuborgh .

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095