23948sdkhjf

Ica snor från Annie Lööf

Nära medarbetare till centerledaren går till Ica.

Hannes Hervieu har tio år inom Centerrörelsen och den senaste tiden har han varit pressekreterare åt partiledaren Annie Lööf. Nu väljer han att gå vidare till en tjänst som pressansvarig hos Ica centralt. Tillträdet sker under våren.

Hur känns det?

– Det känns fantastiskt bra! Det finns få andra företag som möter lika många människor i deras vardag, säger Hannes Hervieu till Fri Köpenskap.

Hur kommer det sig att du lämnar Centerpartiet?

– För mig handlar det inte om att lämna Centerpartiet, utan om en möjlighet att börja på Ica. Att få tiotusentals nya kollegor och att få jobba tillsammans med alla handlare.

Vad tar du med dig för kunskaper till Ica?

Jag tar med mig en förståelse för hur en organisation ska förhålla sig i det mediala landskapet för att nå ut med sitt budskap, och hur man vårdar ett redan starkt varumärke. Men att vara pressansvarig handlar också om att vara service minded, oavsett om det ringer en journalist som har en fråga om Icas digitaliseringsresa eller en Ica-handlare som vill ha hjälp inför en intervju med lokaltidningen.

Vad kan din politiska bakgrund inom Centerpartiet ge för fördelar?

Jag tror att erfarenheten från en organisation som utgår från det lokala perspektivet är viktig. Jag tilltalas mycket av Icas verksamhet med fria handlare i samverkan, där man har just den lokala anpassningen som affärsmodell. Det är den lokala partiföreningen som vet bäst vad som fungerar i en kommun, precis som det är den lokala handlaren som vet vad som fungerar bäst för sin verksamhet. Att stötta de lokala handlarna blir därför en av mina viktigaste uppgifter.

Annie Lööf kommenterar också faktumet att Hannes Hervieu lämnar:

"Stort tack för ditt jobb, ditt engagemang och all din tid. Vi har ju tillbringat en del tid tillsammans på grusiga vägar, "charmiga" hotell och härliga resor. Stort grattis till Ica!", skriver hon. 

Artikeln är en del av vårt tema På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156