23948sdkhjf

Apotek Hjärtat ska komplettera Coop och Eurocash – ännu ingen Ica planerad

2014 berättade Icas etableringsdirektör Jan Oldebring att Storlien var av stort intresse när det gällde etablering av nya gränsbutiker.

Storlien är en av de tio orter vi vill etablera oss på, men det är fortfarande bara en avsikt vi har, ska jag säga, och om vi verkligen lyckas återstå att se, sade han till Östersunds-Posten då.

Ändå var det Coop och Eurocash som drog de längsta stickorna när Fri Köpenskap i december kunde berätta att 400 miljoner plöjs ner i en ny 24 000 kvadratmeter stor handelsplats sex kilometer från den norska gränsen.

Nu står det klart att Apotek Hjärtat blir den tredje aktören för handelsområdet med en lokalyta om cirka 240 kvadratmeter.

Flera apotek har visat intresse men vi tror att Apotek Hjärtat passar bäst för detta område. De har ett bra produktutbud och en hög servicegrad, säger Thomas Holm, vice vd på Svenska Handelsfastigheter till Fri Köpenskap.

Icas Apotek ska öppna i april 2020 och kommer att ligga i direkt anslutning till de större livsmedelshandlarna. Men någon Ica-butik planeras inte i dagsläget.

Till de första etapperna finns bara en liten yta på 900 kvadratmeter kvar och där ser vi gärna en detaljhandelsaktör eller liknande som kompletterar det som redan finns. Det blir ingen mer livsmedelsaktör i det skedet, konstaterar Thomas Holm.

Coop-butiken kommer att öppna i etapp två under oktober-november 2020 och datum för etapp tre, där möjligen en Ica-etablering skulle kunna vara aktuell, är inte beslutad ännu.

Vi har haft löpande kontakt med alla dagligvaruaktörer utom Bergendahls både på den svenska och norska sidan men i dagsläget går det varken att säga bu eller bä, konstaterar Thomas Holm.

Etapp tre är planerad att omfatta omkring 8 000 kvadratmeter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125