23948sdkhjf

Scandi Standard såg minskad vinst

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ready-to-eat ökade marginalen.

Det har varit ett kämpigt år för Scandi Standard som fick se sitt justerade rörelseresultat minska något från 116 miljoner kronor till 102, vilket motsvarade en marginal på 4,7 procent. Koncernens nettoomsättning ökade med 7 procent till 8 797 kronor (8 207). Siffrorna är räknade proforma som om den irländska verksamheten med Manor Farms ingått under hela året.

Läs också: Ny kommunikationsdirektör på Scandi Standard

Bäst gick det för ready-to-eat-kategorin som fortsatte växa i högre takt än övrig verksamhet under det fjärde kvartalet, samtidigt som utförsäljningen inom den frysta kategorin påverkade negativt.

Med 18 procent av nettoomsättningen är ready-to-eat-kategorin snart Scandi Standard näst största då den frysta kategorin, med lägre lönsamhet, fortsätter att minska i betydelse.

Norge, Irland och Finland utvecklades samtliga bättre under både fjärde kvartalet och året medan Sverige var fortsatt påverkad av utförsäljningen av det frysta överskottslagret, en utförsäljning som gjordes till förlust. Det färska utbudet utvecklades dock fortsatt starkt.

För det fjärde kvartalet låg resultatet efter skatt på 73 miljoner kronor (58) och nettoomsättningen uppgick till 2.166 miljoner kronor (2.061)

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Krönika
"Vi måste bli bättre på att hantera nyheter"

Här är City Gross nya convenience-butiker

Varannan Netto-kund ratar Coop

Experten förvånad: ”Snudd på förmätet att tro att det bara går att byta skylt”.

Casinos ägare skramlar för räddning

Utmanaren pilottestar Amazon Go-koncept i Stockholm

Det nya Grab and go-konceptet ska ta kedjan in i den tekniska framtiden.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Hälsingestintan i konkurs – mobila slakteriet får inte ihop ekonomin

Arkiv

City Gross om nya city-butikerna: ”Utesluter inte franchise”

Ica Nära-handlare bygger egen bistro

Krönika
"Visst kan man tävla i innovationer"

Dagligvarugalan
Sista chansen nominera till Dagligvarugalan

Årets butik-juryn har varit landet runt för att hitta de bästa kandidaterna.

Dämpad vår för livsmedelsföretagen

Glutenfritt bageri till Ica – via Fazer

Kraftig kritik mot livsmedelskontrollerna

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Direkten öppnar i Baronen

Coop lägger ned – på grund av gruva

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

Coop börjar med hundparkeringar

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

De kan vinna ekopris

City Gross cateringförvandling ger effekt

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Norska laxdöden kan kosta miljard

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

Ledare
”Personalen i skuggan av tekniken”

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

Coop tar in omtalad vegoburgare

Kopparbergs backar

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Ekobutik i konkurs

Zetadisplay visar stark tillväxt

Få kunder anmäler prisfusk

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Plus

Vd:n som ska göra Coop coolt igen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.151