23948sdkhjf

Mat.se växlar upp med ny veganbutik

Försäljningen av veganska hel- och delfabrikatsprodukter som exempelvis sojaprodukter och tofu ökade med 130 procent hos Mat.se under 2018. Därför väljer man nu att lansera en helt vegansk underbutik, enkelt åtkomlig från sajten.

Vi har sedan tidigare kört en egen vegobutik som varit väldigt uppskattad. Men efterfrågan på en helt vegansk motsvarighet har visat sig vara stark så nu väljer vi att ta steget vidare, säger Ylva Bruzelius, hållbarhetsansvarig på Mat.se till Fri Köpenskap.

Till skillnad från att bara erbjuda en särskild produktflik blir kommunikationen mot kunden enklare. Recept, överskådlighet och kampanjer blir tydligare och lättare att få till.

Vegansk mat ökar bara mer och mer vilket är en mycket tydlig trend. Vi har följt med i utvecklingen och breddat utbudet av veganska hel- och delfabrikatsprodukter med 50 procent under 2018.

Så ser veganshoppen ut. 

Sajten gick live under morgonen.

Det ska bli väldigt spännande att se hur det tas emot framöver. Det är många som har väntat på det här.

Fakta: Om Mat.se

  • Mat.se är en fullsortimentsbutik på nätet med lager i Göteborg, Stockholm och Malmö. Kedjan är en del av Axfood-koncernen och når cirka 40 procent av Sveriges befolkning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11