23948sdkhjf

Efter succén – tänker etablera fler butiker

Fri Köpenskap kunde i november berätta att entreprenören Ruey-Hwa Lin skulle öppna sin andra butik, Matarket, i Coops gamla lokaler i gallerian Präntaren i Strängnäs. I går, torsdag, hölls invigningen.

Jag kunde aldrig ha drömt om så mycket folk, det blev en mycket lång dag. 50 meter lång kö och 2 000 betalande kunder trots att väldigt många vände på grund av den långa kön. Vi hade behövt fem kassor till i går, säger Ruey-Hwa Lin, hes på rösten.

Butiken har 1 200 kvadratmeter säljyta och fokuserar på ett brett sortiment med klippriser. Närmaste konkurrenter är Ica Supermarket och Lidl.

Vi knäpper dem på näsan när det gäller priset. Alla dagar i veckan, säger Ruey-Hwa Lin till Fri Köpenskap.

I samband med öppningen, som beskrivs som en succé, släpper entreprenören, som också driver Matöppet i Södertälje, en hint om framtidsplanerna. Han letar nämligen lokaler för butiksetableringar i Stockholm.

Jag är från Huddinge så Stockholm känns som den mest intressanta staden för mig att öppna butiker nu.

Ruey-Hwa Lin, till höger, tog i november över Coops lokaler i Präntaren.

Ruey-Hwa Lin tänker vila på hanen i ett par månader för att sätta den nya butiken men skarpa samtal förs redan nu med flera fastighetsägare i huvudstaden. Ytterligare tre butiker inom ett par år är en rimlig målsättning, menar han.

Butiken i Södertälje har nått ganska stor framgång så det är många som har hört av sig.

Strängnäs Tidning var på plats på invigningen i präntaren i går. Se deras film här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078