23948sdkhjf

Nyöppning för Lidhultsbutik

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Ica Nära Lidhult har under två veckors tid genomgått en ombyggnad och idag, den 21 mars, står butiken färdig med helt nya miljövänliga stående frysar och kylar.

Läs också: Ica-butik har brunnit ned

– Eftersom de nya kylarna drivs av Co2 innebär det fördelar för både klimatet och för oss då vi tjänar pengar på en mindre energiförbrukning, säger Lina Rehn som driver äger och driver butiken med maken Andreas Rehn till Fri Köpenskap.

De nya kylarna som kostat cirka 4 miljoner kronor är, förutom att de följer de nya kraven från EU, också ett tillfälle för butiken att moderniseras och ta upp kampen mot storstadsbutikerna.

– Självklart breddas utbudet nu när vi kan placera ut närmare tre gånger mer varor i butiken än tidigare vilket gör att i kan visa upp mer gluten- och laktosfria produkter som blir allt mer populära. Sen gör de stående kylarna det möjligt att visa upp varorna på ett helt annat sätt, säger Lina Rehn.

Under dagen, som sammanfaller med Icas kalasdag får alla kunderna i den småländska butiken bland annt kaffe, tårta och snittar.

Mer om: Ica Nära
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica-butik har brunnit ned

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

2

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Arkiv

Anammas kunder slussas till Coop

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Katrineholm förbjuder tiggeri

Köttföretag får böta efter sågolycka

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

Slakteri skållade levande kycklingar

City Gross och Jontefonden vann pris

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Ica byggde hållbarast

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Krönika
”Sänk temperaturen i kylkedjan”

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.16