23948sdkhjf

Nytt kassatänk hos Stora Coop

Coop Nords nya stolthet i Umeå är väl rustade för framtiden. Butiken testar också ett nytt grepp i kassazonen.

Läs också: Nu stänger Netto för gott

– Vi slipper bemanna självutcheckningen i samma grad, säger butikschefen Christer Forsgren till Fri Köpenskap.

Coop Nords efterlängtade pärla, Stora Coop Tomtebo, kunde med dunder och brak invigas den 29 november 2018. Föreningens andra stormarknad i Norrlands huvudstad och sjunde totalt var inte bara efterlängtad utan är också uppdaterad med allt det senaste inom Coop.

Butiksmodellen är mycket mindre än en traditionell stormarknad och färskvaruprofilen är hög. Vi har varmmatsbuffé sex dagar i veckan och tio olika rätter per dag. Dessutom har vi ett helt nytt kassatänk, säger Christer Forsgren och slår ut med armarna.

Christer Forsgren, butikschef på Stora Coop Tomtebo. Foto: Pontus Nyman

Kassazonen är designad så att de manuella kassorna ligger tillsammans med självutcheckningszonen. Personalen har full överblick vilket innebär att självutcheckningsstationen inte behöver bemannas i samma utsträckning – särskilt vid mer lugna tidpunkter.

Självutcheckningsstationerna har börjat slå rot på allvar även i Norra Sverige och där är vi väl rustade för framtiden. Ungefär 15-20 procent använder dem i dag men det växer snabbt, berättar Christer Forsgren.

Med den bättre överskådligheten bland personalen blir det också svårare för de som har kriminella intentioner. En tydlig avgränsning med stängda grindar både avskräcker och gör det svårare för tjuvarna att passera. 

Fakta – Stora Coop Tomtebo

  • Premiärdatum: 29 november 2018.
  • Anställda: Cirka 30.
  • Säljyta: 1 700 kvadratmeter.
  • Totalyta: 2 700 kvadratmeter.
  • Kassor: 4 manuella, 4 självutcheckning och 4 snabbkassor.
  • Öppettider: 8-22 alla dagar.
  • Artiklar i sortimentet: 11 000.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109