23948sdkhjf

Nu kommer halloumin till frysdisken

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Halloumin har blivit omåttligt populär i Sverige. Endast Storbritannien köper in mer av den salta, gnissliga osten när man ser på mängd. Fast svenskarnas äter mest per capita och hela 4,5 miljoner kilo importeras årligen.

Läs också: Fontana vann nyinstiftat pris

Familjeföretaget Fontana var först med att importera halloumi till Sverige redan 1984, något grundaren Frixos Papadopolous då rundligt fick förklara för tullen vad det var för något. Nu lanserar de återigen en hallouminyhet och blir de första som börjar sälja osten i frysdisken i form av panerade halloumfries och hallouminuggets.

– Det här är nästa generations halloumi. Vi har utvecklat den här produkten i ungefär två och ett halvt år nu, något som tog lite extra tid då det behövdes helt nya maskiner, men nu är det äntligen klart, säger Corina Papadopolous, vice vd på Fontana, till Fri Köpenskaps systertidning Food Supply i samband med lanseringen.

Halloumifries har funnits på vissa restauranger i några år nu och Corina Papadopolous stötte själv på dem först för tre år sedan på en liten restaurang i London men det var en medarbetare på Fontana som under ett idémöte även föreslog att tillverka nuggets.

Fontana var som sagt först ut med halloumin och var även den första producenten av ekologisk halloumi och förutom en liten produktion av filodeg är det här det mer än 40 år gamla företagets första stora satsning i frysen.

Eftersom halloumi är ett skyddat varumärke betonar Fontana att det inte handlar om en generiskt tillverkad ostmassa, utan äkta cypriotisk halloumi tillverkad på Cypern.

Båda produkterna kommer att lanseras under vecka 19 på Ica och Bergendahls, och kommer först och främst hamna bredvid mozzarellasticksen i frysdisken.

Mer om: Fontana | halloumi
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica-butik har brunnit ned

Nu släpps nytt Hemköpskoncept – måltidsrummet: ”Uppgradering av Hemköp City”

Hemköp Mall of Scandinavia i Solna norr om Stockholm blir testbutik.

2

Matpriskollens undersökning: Willys billigast, Hemköp och Nära dyrast

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

Kunnig säkerhetschef och modern säkerhet bidrar till vinst

Affärsmannaskap viktigt i en roll som förändras snabbt.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Han får fängelse för hästköttsskandalen

Arkiv
Plus

Chefsintervjun
"Enorm potential med havren som råvara"

Mats Liedholm vd på Fazer Sverige berättar i Chefsintervjun om hur anrika företag blir innovativa och om hur fler borde testa att jobba på Ica.

Anammas kunder slussas till Coop

Plus

Mötet
Utmaning: "Alla ska dra åt samma håll"

Varje dag äter vi svenskar cirka sex miljoner ägg, ett halvt ägg per person och dag. Astrid Lovén Persson jobbar för att den siffran ska öka. "Ett ägg per dag tycker jag man kan äta."

Debatt
Finns delikatesser bara i Sydeuropa?

Chefen har ordet
Dags för branschen att våga stå upp

Katrineholm förbjuder tiggeri

Köttföretag får böta efter sågolycka

Slakteri skållade levande kycklingar

IcaX med ny app mot det uppkopplade köket

Icas innovationshubb släpper ny lösning.

Fler butiker börjar med komposterbara påsar

City Gross och Jontefonden vann pris

Ägg ökar - men inte de Krav-märkta

Axfood fortsätter köra med Circle K

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Plus

Dagligvarugalan
Vinnarna i fiskdisken på studieresa i Norge

Krönika
Därför ökar mobilerna försäljningen i butik

"Den lille" Brugsen försvinner i Danmark

Trendbrottet: Vi äter mer fisk

Rusta höjer ribban: 19 butiker nästa verksamhetsår

”Vi lägger in en extra växel”, säger etableringschefen Peter Jansen.

Butikerna hyllar vårbudgeten

Slopar buräggen i emv

Plus

Non food kryper närmare maten

Hyvlade timmar i Norrköping återställda

Ica byggde hållbarast

Ny Hemköp öppnad i Malmö

Gränslöst sötsugna norrmän rekordhandlade

Priserna stod stilla under mars

Så mycket väntas påsken sälja för

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Allt fler planerar att påskhandla online

Norska utredare: Ta bort sockerskatten

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.158