23948sdkhjf

Coop levererar nätmat till flygplatsen: ”Mycket mer på gång”

Coop pilottestar e-handel till Landvetter i Göteborg. ”Bara en av väldigt många idéer”, säger Catrin Folkesson, affärsområdesdirektör på Coop Online till Fri Köpenskap.

Som Fri Köpenskap avslöjade för ett par veckor sedan rullar Coop i samarbete med Strongpoint nu ut särskilda e-handelsskåp med kylda och frysta fack hos Stora Coop Varberg och Stora Coop Kungsbacka.

Nu kommer nästa del i Coops e-handelsplaner. Det rör sig om Coop Väst som från och med i dag inleder ett samarbete med Swedavia på Landvetter flygplats. Coops kunder kan nu om de önskar hämta sin e-handlade mat i en kylbil direkt utanför ankomsthallen.

Vi laddar upp bilen med ordrarna på morgonen och kör sedan ut den flygplatsen. Det här är bara ett exempel på knutpunkter som kan få den här typen av lösningar. Busstationer, tågstationer och andra knutpunkter är lika intressanta.

Hur snabbt kommer vi att se fler lösningar?

Det är helt upp till samarbetspartners och efterfrågan av kunder. Vi har planen färdig och kan rulla ut den här typen av lösningar egentligen hur snabbt som helst.

På Landvetter levereras varorna från någon av Coops två plockbutiker Bäckebol och Sisjön.

När man lägger beställningen så väljer man helt enkelt Landvetter som upphämtningsplats istället för i butik eller hemleverans. Om man pendlar eller kommer hem från en resa så kan det spara mycket tid, säger Catrin Folkesson.

Varför väljer ni en kylbil och inte de nya kylskåpslösningarna?

Vi börjar med att utvärdera testet med en bil. Om det slår väl ut så är det absolut möjligt att vi byter till skåp.

Det är första gången Coop använder stillastående kylbilar för avhämtning av nätmat. Catrin Folkesson menar att många fler exempel kommer att dyka upp framöver.

Vi är klarar att rulla ut, allt beror på platser, samarbetspartners och efterfrågan.

Ica Maxi i Skellefteå har sedan en tid tillbaka testat ett liknande koncept på Skellefteå flygplats. Så här fungerar det.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142