23948sdkhjf

Ica-butik har brunnit ned

Natten till torsdagen totalförstördes butiken Ica Nära Källan i Luleå i en brand, skriver Aftonbladet.

– Byggnaden kommer att brinna ner, säger Adam Dahlberg, inre befäl på räddningstjänsten i Norrbotten till TT.

Larmet kom inkom till räddningstjänsten klockan 01.10 varpå räddningstjänsten ryckte ut med stort manskap som möttes av en kraftig rökutveckling.

Butiken skulle stängas den sista april i år.

Det känns fruktansvärt. Jag har inte kunnat sova något i natt. Det brinner fortfarande och det finns ingenting kvar att rädda, säger handlaren Lena Ek till Fri Köpenskap. 

Hon har drivit butiken sedan 1991.

Det var verkligen värsta möjliga tajming. Huset skulle rivas och vi skulle få tre månader på oss att sälja ut. Pantmaskinen var till exempel helt ny.

Butiken har betytt oerhört mycket för henne.

– Det har varit ett sätt att leva och nu skulle jag gå i pension. Istället händer det här, det värsta som hänt mig när det gäller butiksdrift. Jag kan knappt förstå det. Det är jättehemskt. 

Då den som ringt in om branden sagt att de sett att det lyste inne i butiken inledde räddningspersonalen med rökdykning och fokuserade på livräddning, något som de fick avbryta då det blev en fullt utvecklad brand.

Trots insatserna gick butiken inte att rädda. Brandorsaken är i nuläget inte klar men klockan 09.30 på torsdagsförmiddagen rubricerar Luleåpolisen händelsen som misstänkt mordbrand. En teknisk undersökning beräknas ske under dagen.

 Vi rubricerar det rutinmässigt som en misstänkt mordbrand i nuläget, eftersom det inte går att fastställa brandorsak just nu, säger Maria Jakobsson, kommunikatör hos polisen i Luleå till Norrbottenskuriren (betalartikel).

Ica centralt kommenterar händelsen skriftligen.

Vi har arbetat med händelsen sedan i natt då branden utbröt och vårt primära fokus har varit att stötta handlaren med familj. Vårt fokus från Ica nu är att få en klarare bild av situationen, men framförallt att finnas där som stöd för handlaren med familj. Vår krisorganisation är givetvis påkopplad för att stötta handlaren i detta, skriver Anders Jonasson, butikssäkerhetschef på Ica, i ett sms till Fri Köpenskap.

En annan Ica-butik, Ica Nära Roma på Gotland, drabbades för ett år sedan av en liknande brand som totalförstörde hela butiken. Den nya butiken öppnade i dagarna. Läs om den här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125