23948sdkhjf

Ett år efter branden – nu öppnar Icabutiken igen

För lite mindre än ett år sedan, den 12 maj 2018 närmare bestämt, hände det som inte fick hända. Ica Nära i Roma på Gotland totalförstördes i en brand. Nu står en ny butik på samma plats.

– Det är helt magiskt, det finns inte ord för hur det känns. Vi har nu en helt ny butik där förut bara skalet av den gamla stod, säger handlaren Tomas Walfridsson till Fri Köpenskap.

Den 15 april, 338 dagar senare, kunde butiken återigen öppna upp dörrarna till glädje för lokalbefolkningen som saknat sin butik.

– De är lyriska, en del kommer hit varje dag bara för att se hur det ser ut; de kan inte tro att det här är 'deras butik, säger Tomas Walfridsson.

Trots att butiken brunnit ner och hela verksamheten fick flytta till andra lokaler har den ändå kunnat behålla dryga 60 procent av omsättningen från den 19 juli fram tills nu. Men enligt Tomas Walfridsson kommer det att ta åtminstone en månad till innan han och personalen kommer att "landa" då det finns tusen och åter tusen sysslor som måste fixas i ordning med en helt ny butik – och kunder som måste lockas tillbaka.

– Ingen kan ju berätta för en hur man ska göra när sådant här händer, det borde finnas någon slags praxis nedskrivet för hur man ska agera i sådana här situationer, säger Tomas Walfridsson.

Fler butiker drabbas. I natt, torsdag, totalförstördes en Ica Nära-butik som var tänkt att stänga i slutet av april. Läs artikeln här.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095