23948sdkhjf

Coop-fusionen får ytterligare kritik: Förre vd:n uppmanar att rösta nej

Om den planerade fusionen mellan Coop Oskarshamn och Kf Göta blir av eller inte kommer att beslutas inom några veckor. Men fusionen kritiseras nu av Oskarshamnsföreningens tidigare vd Hans-Göran Gustavsson, det skriver Barometern.

I ett brev till de 15 ägarombuden uppmanar Hans-Göran Gustavsson att på föreningsstämman den 15 maj rösta nej till förslaget

”Jag hoppas att det blir ett nej och att Coop, förblir en självständig kooperativ ekonomisk förening som värnar om sina butiker (även på landsbygden). Att medlemmarna får möjlighet att utöva sitt inflytande genom demokratiska beslut”, skriver Gustavsson.

I brevet skriver Hans-Göran Gustavsson även att Coop Oskarshamn har bättre ekonomi än Kf Göta och att en fusion skulle innebära att samtliga skulder och tillgångar då skulle överföras vilket skulle vara negativt för Oskarshamnsföreningens medlemmar.
”En förening med god ekonomi och goda förutsättningar att tjäna sina medlemmar kan raderas ut med ett beslut på stämman”, skriver han i brevet.

I brevet ifrågasätter Gustavsson även att fusionsplanerna aldrig kom upp till diskussion på föreningsstämmorna.

Coops vd i Oskarshamn, Niclas Johansson, säger att han har förståelse för de frågor som väckts angående fusionsplanerna.

– Många har med all rätt haft frågor och de har vi besvarat under vintern. Jag har även svarat på det här brevet och förklarat att samgåendet ger oss en mer långsiktig och konkurrenskraftig plattform som skapar en stark förening, säger han i en kommentar.

Planerna har tidigare kritiserats från mindre orter där oron varit att en fusion skulle leda till butiksnedläggningar.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125