23948sdkhjf

Coop Gotland i nytt samarbete med bryggeri – bunkrar vatten inför sommaren

Föreningen startar 100 000 liters vattensamarbete med lokalt bryggeri.

Grundvattennivåerna ser på många håll i landet sämre ut än inför förra sommaren. Förutsättningarna är heller inte goda enligt Sveriges geologiska undersöknings senaste rapport.

Gotland är en av de regioner som har besvärligt låga nivåer och den 1 april införde Region Gotland bevattningsförbud över hela ön. Samtidigt som Landsbygdsministern reser till Visby för att diskutera vattenförsörjningen förbereder sig Coop Gotland på en mineralvattensanstormning i sommar.

Jag såg säkert 40 långtradare som kom med mineralvatten förra sommaren, så jag tänkte att vi behöver göra något i år, säger Carl-Johan Stålhammar, vd på Coop Gotland till Fri Köpenskap.

Därför har föreningen nu gått in i ett samarbete med de lokala entreprenörerna Barlingbo bryggeri som normalt ägnar sig åt ölbryggning.

De är igång för fullt med att tappa upp två sorters naturella mineralvatten. Ett med bubbel och ett utan. Vi hoppas och tror att det blir fler smaker framöver. Kanske något på salmbär (blåhallon) som är en gotländsk klassiker.

Föreningen har lagt en garantibeställning på 100 000 liter. På så sätt vågar bryggeriet trycka på gasen och Coop får första tjing på vattnet.

Det är en win-win för båda. Vi beräknas starta försäljningen till midsommar, konstaterar Carl-Johan Stålhammar.

Just att bryggeriet är lokalt innebär att vattnet slipper transporteras från fastlandet. Något som både sparar på miljön och gynnar den lokala ekonomin.

Det rimmar väl överens med vad våra kunder efterfrågar. Dessutom använder bryggeriet en förpackningsmetod där flaskorna är platta innan det sprutas in luft. På så sätt tar de mindre plats i transporterna och belastar inte lika mycket.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11