23948sdkhjf

Maxihandlare är årets företagare i Järfälla

Järfälla kommun och Företagarna utnämner varje år en enskild företagare som under året presterat berömvärt och i år är denna företagare Bernt Wallander på Ica Maxi Barkarbystaden.

– Bernt Welander är genom sitt framgångsrika företagande och engagemang i miljö- och samhällsfrågor en väldigt bra förebild för unga entreprenörer och när det kommer till att ta ett samhällsansvar och jag hoppas att utmärkelsen kan inspirera andra att våga satsa på sina idéer, säger kommunstyrelsens ordförande i Järfälla Emma Feldman (M) i en kommentar.

Så lyder juryns motivering till priset:

"Bernt Welander har sedan starten 2014 byggt upp en av Järfällas mest populära dagligvarubutiker inom ramen för Ica Maxi-konceptet. På kort tid har både omsättning och antalet anställda ökat anmärkningsvärt. Därtill har Bernt Welander på ett framsynt och systematiskt vis engagerat sitt företag i miljö- och energiarbete, tagit stort ansvar för lokalsamhället i form av att erbjuda anställningsmöjligheter för nyanlända och ungdomar, samt erbjudit sponsring av både idrottsföreningar och ideella organisationer som Barncancerfonden. Sammantaget gör detta Bernt Welander till en mycket positiv kraft i samhället och en god företrädare för framtidens företagande."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094