23948sdkhjf

Hemköps nya take away-koncept – följ med in

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Måltidsrummet innehåller flera nyheter – se efter själv.

Redan i mitten av april kunde Fri Köpenskap avslöja att Hemköp Mall of Scandinavia byggts om för att inrymma kedjans nya satsning på färdiga måltider. Nu är allt klart och resultatet är ett take away-koncept som syns i bildspelet.

Måltidsrummet är ett pilotprojekt och ska testas i tre olika butiksstorlekar. Stor, liten och mellan.

Mall of Scandinavia är den stora butiken och framöver kommer vi att testa liten och mellan, säger Kristina Vallin, utvecklingsansvarig för måltidslösningar, till Fri Köpenskap.

Konceptet är uppdelat i flera olika delar.

  • Urban Delis ”Shop in shop”-modul med färdigkomponerade middagskassar I varierande sorter som personalen packar.
  • ”Matmekano” Garant/Urban Deli utmed vägg. Kunderna komponerar sina egna måltider för att snabbt tillagas hemma.
  • Enportionsrätter och flerportionsrätter utmed vägg.
  • Vardag/helgkyl där sortimentet kan variera beroende på säsong och lokala förutsättningar.
  • Sushi Daily – bemannad shop in shop där sushikockar jobbar öppet mot kund.
  • Beijing 8 – egen modul för dumplings.
  • Burek – egen modul med värmeskåp.
  • Färsk pizza i delikatessdisken.
  • Varmmatsbuffé. Har en ny meny med fokus på mat från grunden.
  • Salladsbar.

Grillprodukterna passar fint i den säsongsanpassade modulen.

Ungefär hälften av modulerna är helt nya och resterande har i någon form testats i andra Hemköpsbutiker den senaste tiden. Nu har man valt att plocka in dem under ett och samma tak.

Sushi Daily med kockar har testats på Hemköp City, Östermalmstorg och Nordstan samtidigt som värmeskåp för Burek har gått bra i andra butiker. Nu samlar vi de olika delarna, berättar Kristina Vallin.

Även de olika produkterna runtom i butiken exponeras på ett och samma ställe.

Kunderna ska kunna kombinera olika färdigmatslösningar med produkter från till exempel delikatessen. Tidigare har det upplevts mer splittrat, berättar Kristina Vallin.

I "Matmekanot" kan kunderna fritt kombinera sina egna middagar med produkter från Urban Deli och Garant. 

Satsningen har kompletteras upp med ett stort produktsläpp från Urban Deli, nya leverantörer och ett antal andra delar. Helt nytt är till exempel en egen modul som kan anpassas efter säsong, datum, vardag och helg, eller lokala förutsättningar.

Även pizzaslices och ett ”Mekano-koncept”, som bygger på mat som är färdigt att snabbt tillagas i pannan eller ugnen, är nytt.

Kunderna komponerar ihop måltiden själv. Det kan vara till exempel färdigskurna grönsaker och kycklingbitar som man bara lägger i pannan när man kommer hem, förklarar Kristina Vallin.

Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Ica rullar ut cykeldepåer: ”Moduler med pumpar och laddare”

City Gross cateringförvandling ger effekt

På nytt jobb
Ny CDO på Ica: "Kraft till tech"

Direkten öppnar i Baronen

På nytt jobb
Skånemejerier med ny hållbarhetschef

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Coop lägger ned – på grund av gruva

Arkiv

Coop börjar med hundparkeringar

Nätverk med livsmedelshandlare spar energi

Forskning visar: fräscha dörrar är effektiva

Tuff resa mot rätt temperatur

Energiomställning är en svår resa då butiks-besöket ska vara attraktivt

De kan vinna ekopris

Icahandlare rasar mot detaljplan: ”Ett hot mot vår verksamhet”

På nytt jobb
Ny kommunikationschef på Orkla

Norska laxdöden kan kosta miljard

Ledare
Personalen i skuggan av tekniken

Listan: 21 Ica-kvinnor som får handlarstipendium

Kraftig fläskprisökning – snart i Sverige

Coop tar in omtalad vegoburgare

Zetadisplay visar stark tillväxt

Ekobutik i konkurs

Butik i konkurs: "Beklagar att stans bästa butik tvingas lägga ned"

Kopparbergs backar

På nytt jobb
Han går från Spotify till Gastrofy

Få kunder anmäler prisfusk

Plus

Vd:n som ska göra Coop coolt igen

Krönika
Dags att reformera kampanjsystemet

Ica går över till svenskodlade plommontomater

Chefen har ordet
Glöm inte våra egna entreprenörshjältar

Matspars statistik: ”Kvantum på hugget”

På nytt jobb
Ny kommunikationsdirektör på Scandi Standard

Ingen sammanslagning – storfusionen fick nej

Japansk bank investerar miljard i indisk nätmathandel

Coop-fusionen blir av – då lämnar föreningschefen

Jungfrufärd för förarlösa lastbilen

På nytt jobb
Coop-företagare öppnar nytt som frifräsare

Ica säljer Hemtex

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.151