23948sdkhjf

Trots torkan – Lantmännen presterar

Förra sommarens tork fortsätter att påverka Lantmännens verksamheter men trots det kunde koncernen visa ett resultat efter finansnetto för första tertialet 2019 på 335 miljoner kronor (293).

– Inledningen på 2019 visar återigen styrkan och stabiliteten i Lantmännens breda affärsportfölj. Även om de lantbruksnära verksamheterna har mött utmaningar till följd av förra sommarens torka och värme, så fortsätter nästan alla andra affärer att utvecklas positivt, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef i rapporten.

Division Lantbruk gör, på grund av torkan ett sämre resultat än föregående år på -28 miljoner kronor (67) medan framförallt Division Livsmedel och Affärsområde Swecon presterade klart högra med 239 miljoner kronor (157), respektive 139 miljoner (88).

– Läget inför kommande skörd är svårbedömt, men vi hoppas givetvis på en stor och kvalitetsmässigt god skörd. Genom att bibehålla det starka samarbetet mellan Lantmännen och våra medlemmar har vi alla förutsättningar att fortsätta den positiva utvecklingen, säger Per Olof Nyman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078