23948sdkhjf

Ny Kvantum i centrala Stockholm blir pilot för nytt koncept

Handlaren: Butiken ska bli en matdestination.

Det närmar sig för Icas nya ess, Ica Kvantum Kungsholmen, i centrala Stockholm. Butiken, som får en totalyta på 3 200 kvadratmeter öppnar den 2 oktober i år.

– Det kommer att bli riktigt häftigt. Både Ica och Systembolaget öppnar helt nya butiker med nya koncept. Sedan tillkommer också Apotek Hjärtat och Sats liksom två restauranger i entrén, Holy Greens och Itamae, säger Erik Ullsten, fastighetsutvecklingsansvarig hos fastighetsägaren Areim till Fri Köpenskap.

För Icas del blir butiken den första i det nya konceptet ”Kvantum Staden”.

– Fastighetsägarens tanke är möten för alla tillfällen och vår tanke är matglädje för alla tillfällen. Oavsett om det är frukost, lunch eller middag och om du är på språng eller vill hem och snabbt tillaga maten. Det kommer också att finnas möjlighet att äta på plats eller få maten levererad, säger handlaren Pia Göransson till Fri Köpenskap.

Tillsammans med hennes man Niklas Göransson driver hon för tillfället Ica Supermarket Skiljebo i Västerås. Snart går dock flyttlasset till Stockholm.

– Det känns helt fantastiskt och oerhört spännande att få bli först med Kvantums nya koncept. Under en övergångsfas i ett par månader, kommer vi att driva båda butikerna men det beror på hur länge rekryteringsprocessen av handlare till Skiljebo tar.

Den nya butiken blir en lite komprimerad Kvantum och får en annan utformning. I mitten ligger ett atrium och kundvarvet går runt.

– Det första kunden möter är maten. Hur många kockar eller maträtter det blir är för tidigt att säga men vi har anställt en försäljningschef för mat som tittar på dessa delar. Butiken ska bli en matdestination, berättar Pia Göransson.

Kungsholmen är ett hett område både när det gäller bostäder och kontor. Hastighet, färskvaror, färdiga måltider och vassa luncher blir viktiga pusselbitar för att förse deras behov. Butiken kommer bland annat få en egen bistro med 20-talet sittplatser och serveringstillstånd för alkohol. Totalt rör det sig om 65 anställda.

– Det är väldigt intensivt just nu med många beslut att ta. Butiken är fortfarande under bearbetning men fördelen är att vi är två – det ger en möjlighet att dela på uppgifterna, berättar Pia Göransson.

Ett nytt koncept i ett spännande läge. Hur har intresset varit?

– Stort, vi har fått väldigt många gratulationer och det är många som uppmärksammat att det är något på gång. Eftersom det ligger så centralt i Stockholm så är det säkert många som kommer att ha vägarna förbi. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094