23948sdkhjf

Då rullas Hemköps nya matmoduler ut

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Hemköps nya Take Away-koncept i butiken i Mall of Scandinavia norr om Stockholm har fått en flygande start.

Läs också: Skorpion hittades bland frukten hos Hemköp

– Även om vi bara varit igång en kort tid har vi startat väldigt starkt. Vi har en stor tro på att det här kommer att bli en succé för oss, säger Hemköps vd Thomas Gäreskog till Fri Köpenskap.

Konceptet består av många olika delar och är byggt i ett modulsystem för att enkelt kunna skalas upp och ned. Maten utgår från frukost, lunch och middag.

– De passar de olika storlekarna vi har både på våra egenägda och handlarägda butiker. Om man är en liten butik så har man inte eget kök och egna kockar utan kanske snarare en lösning där man värmer upp mat i butiken och säljer till kunderna i den typ av buffélösning som vi har. Men det beror lite på vad för yta som finns, berättar Thomas Gäreskog.

Det är det stora konceptet som testas i Mall of Scandinavia och det lilla konceptet kommer att testas I butiken vid Odenplan i Stockholm. Vilken butik som får testa mellan-konceptet är ännu inte klart.

Läs också: Bra tryck på rekryteringen på Järvaveckan

Vi börjar med att provköra de olika koncepten under året och sedan kanske vi gör några justeringar under våren. Planen är att vi ska kunna rulla ut under nästa år, säger Thomas Gäreskog.

Bortsett från Tempos 120-130 butiker har Hemköp har ungefär 65 egenägda butiker och 120 handlarägda butiker.

Handlarna ser potentialen och följer det här noga. De kommer naturligtvis att få ta del av konceptet och det är mycket därför som vi bygger i ett modulsystem. Storleken och förutsättningarna varierar.

Basen i det stora konceptet är butikens varmmatsbuffé och en kallmatsbuffé där Hemköp använder sig av egna kockar och kallskänkor. Sushi Daily erbjuder butikslagad sushi och Urban Deli står för ett brett utbud av spännande produkter. Även ett pizzakoncept direkt från Italien finns där Hemköp kan sälja pizzorna antingen kylda i delikatessavdelningen eller värma upp på plats.

Läs också: Öppen droghandel utanför Hemköps entré

Inom Garant har Axfood plockat fram ett särskilt kombinationskoncept som kallas ”Matmekano” där kunderna plockar ihop olika delar och på så sätt bildar sig en måltid. För det lilla konceptet rör det sig främst om produkterna.

Det kanske främst är produkterna och en salladsbar man har att utgå ifrån, men det finns mycket bra färdigpackad kyld mat som gör att man kan positionera sig bra i det området även med mindre yta. Sortimentet är likartat i de olika formaten men omfattningen skiljer sig baserat på yta.

Thomas Gäreskog tror också att konceptet är särskilt gångbart hos Hemköp.

Vi har butikslägen som ligger i bra lägen utifrån hur kunderna rör sig, kollektivtrafiken och hur de arbetar. Vi såg tidigt att det finns en möjlighet att ta ett steg när det gäller måltidslösningar.

Läs mer om konceptet här.

Mer om: färdigmat | Hemköp
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Första böjbara träsugröret snart i handeln

Cloetta: Inget stort volymtapp trots prishöjningar

På nytt jobb
Chefskarusell i föreningarna – han tar över Coop Oskarshamn

Axfoods e-handelslyft

Sommarklippet – halva priset på Fri Köpenskap!

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Videointervju: Om konsten att avsluta affären

Daymakers Lotta Eriksson om hur dåliga svenskar är på att välkomna kunder.

Arkiv

Kaffe och potatis höll nere matpriserna

Forskare grottar i butikssvinn på kunskapsfestival

Greenfood köper finsk verksamhet

{Auto_mat}en blir större – och öppnas på 15 nya platser

Så ska Edvin Johansson ta det personallösa konceptet vidare.

1

De vill göra allt pantbart via app – börjar med Yes diskmedel

Handeln rasar – regeringen vill förbjuda mer plast

"Symbolfrågor utan praktisk påverkan".

Ica Maxi vinnare i juni

Nu är han ensam ägare till Gekås

Coop bygger ny butik – öppnar 2021

Regeringen sätter mål för matsvinnet

Hon är moderator för Retaildagen

Willys kräver övergångsställe från Ica Maxi

Vill bygga 168 bostäder vid Willys

Per Strömberg om jobben, marknadsandelar och e-handel

Ska halvera svinnet från 1,65 procent och tror att e-handeln ligger på tio procent 2025.

På nytt jobb
Hon blir ny vd för Coop Mitt

Anders Stakes efterträdare hämtas från ÖoB.

Ica Sveriges marknadsdirektör lämnar – de ersätter

Coop bryter med franchisetagare

Tomt på ärtor i frysdiskarna

På nytt jobb
Han tar över Matvärlden i Veddesta

Nu bunkrar köpare gula ärtor

Färska ägg levererade till dörren

På nytt jobb
Coop utser ny Netto-vd

Handlare rasar – i dag införs rökförbudet

Färdiga fyndlådor mot svinn

De ska placera Coop på den digitala kartan

1

Ica och Hemtex lanserar varumärke för dagligvarukunder

På nytt jobb
Maria Smith går från Ica till Axfoundation

På nytt jobb
Dagligvaruprofil ny vd på Ewerman

På nytt jobb
Svensk Glasåtervinning får ny vd

Ica tecknar storavtal med Coor

Han blir Icagruppens nya chefsstrateg

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.141