23948sdkhjf

Då rullas Hemköps nya matmoduler ut

| Av Pontus Nyman | Tipsa redaktionen

Hemköps nya Take Away-koncept i butiken i Mall of Scandinavia norr om Stockholm har fått en flygande start.

Läs också: Butikschefen: Jag är helt överväldigad

– Även om vi bara varit igång en kort tid har vi startat väldigt starkt. Vi har en stor tro på att det här kommer att bli en succé för oss, säger Hemköps vd Thomas Gäreskog till Fri Köpenskap.

Konceptet består av många olika delar och är byggt i ett modulsystem för att enkelt kunna skalas upp och ned. Maten utgår från frukost, lunch och middag.

– De passar de olika storlekarna vi har både på våra egenägda och handlarägda butiker. Om man är en liten butik så har man inte eget kök och egna kockar utan kanske snarare en lösning där man värmer upp mat i butiken och säljer till kunderna i den typ av buffélösning som vi har. Men det beror lite på vad för yta som finns, berättar Thomas Gäreskog.

Det är det stora konceptet som testas i Mall of Scandinavia och det lilla konceptet kommer att testas I butiken vid Odenplan i Stockholm. Vilken butik som får testa mellan-konceptet är ännu inte klart.

Läs också: Efter 14 år på Ica går han till Axfood

Vi börjar med att provköra de olika koncepten under året och sedan kanske vi gör några justeringar under våren. Planen är att vi ska kunna rulla ut under nästa år, säger Thomas Gäreskog.

Bortsett från Tempos 120-130 butiker har Hemköp har ungefär 65 egenägda butiker och 120 handlarägda butiker.

Handlarna ser potentialen och följer det här noga. De kommer naturligtvis att få ta del av konceptet och det är mycket därför som vi bygger i ett modulsystem. Storleken och förutsättningarna varierar.

Basen i det stora konceptet är butikens varmmatsbuffé och en kallmatsbuffé där Hemköp använder sig av egna kockar och kallskänkor. Sushi Daily erbjuder butikslagad sushi och Urban Deli står för ett brett utbud av spännande produkter. Även ett pizzakoncept direkt från Italien finns där Hemköp kan sälja pizzorna antingen kylda i delikatessavdelningen eller värma upp på plats.

Läs också: Här är Årets Ostavdelning

Inom Garant har Axfood plockat fram ett särskilt kombinationskoncept som kallas ”Matmekano” där kunderna plockar ihop olika delar och på så sätt bildar sig en måltid. För det lilla konceptet rör det sig främst om produkterna.

Det kanske främst är produkterna och en salladsbar man har att utgå ifrån, men det finns mycket bra färdigpackad kyld mat som gör att man kan positionera sig bra i det området även med mindre yta. Sortimentet är likartat i de olika formaten men omfattningen skiljer sig baserat på yta.

Thomas Gäreskog tror också att konceptet är särskilt gångbart hos Hemköp.

Vi har butikslägen som ligger i bra lägen utifrån hur kunderna rör sig, kollektivtrafiken och hur de arbetar. Vi såg tidigt att det finns en möjlighet att ta ett steg när det gäller måltidslösningar.

Läs mer om konceptet här.

Mer om: färdigmat | Hemköp
Håll dig uppdaterad med Fri Köpenskap
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dagligvarugalan
Här är alla vinnarna på Dagligvarugalan 2019

Stora Coop Visby blev Årets Butik.

Krönika
"Den tredje platsen" – där folk vill hänga

Dagligvarugalan
Bildspel: Hela Dagligvarugalan i bilder

I går korades branschens bästa butiker i Blå hallen.

Nu ska Ica klimatkompensera ägg

Här öppnar Willys butik nummer fyra

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut en gång om dagen.

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Krönika
Marginalen äts upp av nya pålagor

Arkiv

Dagligvarugalan
Årets Butik satsar ännu hårdare: ”Nu bygger vi ringmur och Gotlandsavdelning”

”Håll i hatten, vi har bara börjat”, säger Stora Coop Visbys butikschef Markus Wahlgren.

Dagligvarugalan
De är Årets Leverantör

Dagligvarugalan
Nu står det klart: De är Årets Butik 2019

Dagligvarugalan
Det här är Årets Ekobutik

Dagligvarugalan
Här finns Årets Kassazon

Dagligvarugalan
Här finns Årets Skönhetsavdelning

Dagligvarugalan
De stod för Årets Hållbarhetsinitiativ

Dagligvarugalan
De har årets bästa Fiskavdelning

Dagligvarugalan
Den här butiken kammade hem Fernando Di Lucas Hederspris

Dagligvarugalan
De stod för årets matinspiration

Priset för Årets Matinspiration gick till Accademia Di Luca - Medelhavsskolan.

Dagligvarugalan
De är Årets Förbutik

Dagligvarugalan
Det här är Årets Syftesdrivna ledare

Priset för Årets Syftesdrivna ledare på Dagligvarugalan gick till Carl-Johan Stålhammar, vd Coop Gotland.

Dagligvarugalan
De är Årets Dryckesbutik

Dagligvarugalan
De har årets bästa Frukt & Gröntavdelning

Dagligvarugalan
Här är Årets Ostavdelning

Dagligvarugalan
De är Årets digitaliserade butik

Dagligvarugalan
De har årets bästa Kött- och charkuteriavdelning

Dagligvarugalan
De är Årets Tidskriftsbutik

1

Dagligvarugalan
De tog emot Livsmedelshandlarnas Hederspris

Dagligvarugalan
Den här butiken har Årets Mejeriavdelning

Dagligvarugalan
De har Årets bästa brödavdelning

På nytt jobb
Ny chef hos City Gross Nyköping

Arla först ut med klimatneutralt mejerisortiment

Vatten, vin och veganskt på Europas största ekomässa

Säfflehandlare i konkurs

Unga ratar köttet för klimatets skull

Ny citybutik med lanthandelskoncept

Nu vill regeringen införa skatt på plastbärkassar

Då öppnar Coop Norrbottens nya tillskott

DVI: Augusti stark månad

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.195